Agost 8, 2022
Per Nord-Estl Libertari
159 vistes

La sobrec脿rrega com la causa dels talls d’electricitat a la Costa Brava 

Palam贸s, Platja d’Aro, Pals i Sant Pere Pescador es van quedar sense subministrament durant hores la setmana passada en hores punta als establiments de restauraci贸 i comercials 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Sant Pere Pescador (Baix Fluvi脿, Alt Empord脿, comtat d’Emp煤ries) 08/08/2022.- Segons EMPORDA.INFO, Endesa atribueix a la sobrec脿rrega en les l铆nies els talls el猫ctrics que s’estan produint en els darrers dies en diversos municipis de la Costa Brava. Palam贸s, Platja d’Aro, Pals i Sant Pere Pescador es van quedar sense subministrament durant hores la setmana passada en hores punta als establiments de restauraci贸 i comercials. Les empreses estan valorant les p猫rdues i les possibles reclamacions patrimonials. La companyia ha fet canvis als centres de transformaci贸 per atendre la demanda existent. 

Els talls de llum es van produir entre dimarts i dissabte, en alguns casos m茅s d’un dia i durant hores. Des d’Endesa remarquen que es van produir en hores cr铆tiques de forta demanda, al migdia o a la tarda-vespre, quan estaven els establiments oberts. 

Segons la companyia el猫ctrica, la causa ha estat que s’han fos els fusibles per una sobrec脿rrega en centres de transformaci贸 de baixa tensi贸. Per exemple, ha informat que a Platja d’Aro va saltar el subministrament divendres al mat铆 i es va canviar el quadre el猫ctric d’un centre que alimentava establiments comercials. Els t猫cnics s’han encarregat de canviar les m脿quines poder donar m茅s pot猫ncia i atendre la demanda existent. Consideren que caldria una actualitzaci贸 de les pot猫ncies per evitar m茅s talls de llum. 

Els municipis afectats es troben en plena temporada tur铆stica i les restriccions en el subministrament alteren el ritme dels negocis, en alguns casos impedint-los funcionar amb normalitat. 

C脿mpings i restaurants 

L’alcalde de Sant Pere Pescador, Agust铆 Badosa, ha explicat que en el seu cas es van produir talls dos dies. El primer va ser dimarts a les sis de la tarda durant tres hores i va afectar la zona de la platja, els c脿mpings i les guinguetes. 

L’endem脿 el tall de llum es va produir a les set de la tarda, en aquest cas fins a la una de la matinada i afectant la zona del centre i principalment els establiments de restauraci贸. 芦Quan parlem de la restauraci贸 hem de tenir en compte que es tracta de negocis que sovint depenen d’un parell o tres de torns de sopars禄, diu Badosa. I constata que els negocis grans solen disposar de sistemes alternatius per generar energia, per貌 el petit empresari no. 

A Platja d’Aro, l’alcalde, Maurici Jim茅nez, ha explicat que 芦el problema 茅s que arriben l铆nies sobrecarregades perqu猫 hi ha m茅s demanda de la que poden donar i amb el quadre que teniem saltava tota la l铆nia禄 i afegeix que 芦ara el que han fet amb la reparaci贸 de divendres 茅s canviar el tipus de quadre perqu猫 si es sobrecarrega una l铆nia nom茅s salti una l铆nia i no tota la zona禄. D’aquesta manera esperen solucionar les apagades generalitzades. I s’actuar脿 per detectar les l铆nies sobrecarregades i dotar-les de m茅s pot猫ncia. Si amb aquestes reparacions no es resol es valorar脿 quines actuacions es porten a terme. Pel que fa les possibles p猫rdues des de l’Ajuntament s’ha recomanat anar obrint incid猫ncies per fer reclamacions patrimonials per si hi ha hagut algun greuge, per貌 creu que 芦el primer que hem de fer 茅s localitzar les l铆nies que se sobrecarreguen禄. 

A Palam贸s tamb茅 van resultar afectats pels talls. Des de l’Ajuntament han assenyalat que valoraran primer amb les entitats comercials quines conseq眉猫ncies va tenir. 芦Estem treballant per saber exactament les zones afectades i un cop tinguem la informaci贸 valorarem si s’ha d’emprendre alguna acci贸 concreta禄, diuen. 

A Sant Pere Pescador l’alcalde ha informat que els propis empresaris s贸n els que estan fent les valoracions de p猫rdues i contactant amb les seves asseguradores per si cal fer les reclamacions pertinent. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com