Setembre 29, 2022
Per Nord-Estl Libertari
867 vistes
L'edifici desnonat  s'ubica al carrer del Mall.

La policia desnona el Casal La Surera de Sant Feliu de Guíxols 

El Sindicat de l’Habitatge local s’oposa a l’actuació «totalment irregular» del govern municipal, propietari de l’edifici 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Sant Feliu de Guíxols (Vall d’Aro, Baix Empordà, comtat de Girona) 29/09/2022.- Llegim al Diari de Girona que el Sindicat de l’Habitatge de Sant Feliu de Guíxols, format per un grup de persones autoorganitzades que reivindiquen l’accés a l’habitatge al municipi, ha anunciat a través de les xarxes socials que la policia els ha desnonat. 

El Sindicat de l’Habitatge local va ocupar el 4 de juny l’edifici número 5 del carrer del Mall al qual va rebatejar com «La Surera». El bloc, que fins aleshores estava en desús, és propietat de l’Ajuntament, que havia iniciat els tràmits administratius per desnonar-los en data oberta. Uns tràmits que la policia va executar el dimarts 20 de setembre. 

En un comunicat, l’entitat critica l’actuació del govern municipal, que qualifica de «totalment irregular»: «Malgrat que el govern local, encapçalat per Carles Motas, hagi actuat de manera totalment irregular per acabar-nos fent fora d’un edifici en desús des de fa anys, el jovent continuarem lluitant». El Sindicat de l’Habitatge local afegeix que al municipi «no hi ha un espai on desenvolupar-nos com a joves, on poder gaudir d’un oci sa» i insten al Consistori a negociar per tal d’aconseguir un espai que respongui a les seves necessitats. 

L’entitat exposa que a Sant Feliu de Guíxols la pressió urbanística «és molt gran i les famílies de classe treballadora, les famílies vulnerables i el jovent cada vegada té més dificultats per accedir a un habitatge digne». Els membres de l’entitat també manifesten que els darrers mesos havien estat realitzant tasques de manteniment per habilitar l’edifici. 

L’enderroc per part de l’Ajuntament podria ser a partir de 2023 o 2024, tot esperant si poden tenir fons Next Generation per aquest projecte. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com