Gener 4, 2021
Per El Pratl Libertari
681 vistes

«El col·lectiu reclama una auditoria pública del contracte a Ferrovial, i afegeix que es fa “de manera natural” als CAP».

«Al Prat durant pràcticament tot l’any 2020 hem estat testimonis de protestes setmanals protagonitzades per personal sanitari i usuaris davant les portes del CAP Ramona Via».

x Social.cat

La Plataforma en Defensa dels Serveis Públics ha reclamat destinar els 19 milions d’euros anunciats per al nou sistema de rastreig a l’atenció primària. El col·lectiu ha criticat que la manca prèvia de finançament i l’augment de l’activitat per atendre la pandèmia està portant els CAP al “col·lapse total” en algunes zones.

Així mateix, el col·lectiu ha reivindicat que la feina per a la que es va contractar Ferroser, filial de Ferrovial, es fa “de manera natural” als CAP i que en canvi el personal de Ferrovial no podia fer totes les taques en no tenir accés a les dades sanitàries dels pacients. La Plataforma ha reclamat una auditoria pública del contracte amb aquesta empresa i ha lamentat que el Govern no hagi fet “cap autocrítica” sobre aquest tema.

Des de la plataforma també han criticat que aquesta contractació és un exemple més “del resultat d’anys de model mercantilista i de polítiques enfocades a la mal anomenada convivència publicoprivada del sistema de salut”. “És important entendre que mentre no tinguem un sistema de salut de titularitat, gestió i provisió públiques, tindrem un sistema clientelar, corruptible, ineficient, que prioritza els beneficis privats a la salut del conjunt de la població”, ha manifestat en un comunicat.

La Plataforma ha reclamat també que s’incorporin els rastrejadors de Ferroser i del Departament de Salut a la borsa de treball de personal administratiu de l’Institut Català de la Salut (ICS) per a que desenvolupin tasques de rastreig o altres. A més, ha insistit en la necessitat de garantir EPI i tests per a tots els treballadors, obrir tots els CAP i recuperar les visites presencials en menys de 48 hores, així com la recuperació de tota l’activitat ajornada.

____________________________________________________________

Per ampliar la informació:

Salut rescindeix el contracte amb Ferrovial i internalitza el rastreig de positius

Marea Pensionista protagonitza la seva darrera mobilització del 2020 davant del CAP Ramona Via

Rastrejadors de Ferrovial: «El que fem no té cap sentit, la gestió del rastreig és d’una ineficiència brutal»

La Plataforma en Defensa dels Serveis Públics critica que el Govern mantingui amb Ferrovial el contracte del rastreig

Article publicat originalment al digital Social.cat
Autor font: Elpratllibertari.cat