Gener 21, 2022
Per Nord-Estl Libertari
308 vistes

La plataforma contrària al parc eòlic marí es mostra decebuda amb el Parlament de Catalunya 

La plataforma opositora diu que seguirà treballant per aturar el projecte 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Roses (Serra de Rodes, Alt Empordà, comtat de Peralada) 21/01/2022.- Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies, la plataforma Stop Macro Parc Eòlic Marí diu que se senten “decebuts” pel rebuig a la proposta de resolució de la CUP-G en contra del projecte al Parlamentde Catalunya. En un comunicat, l’entitat remarca que es tracta d’una resolució i que “encara no hi ha res decidit“. 

En aquest sentit, asseguren que seguiran treballant per “aturar” el projecte que entenen com una “agressió sense precedents al territori“. “Reiterem la nostra voluntat d’arribar, si cal, fins als tribunals per defensar l’Empordà“, afirmen en un comunicat. També critiquen la “indecisió dels responsables polítics” i els emplacen a “buscar conjuntament amb el territori alternatives de producció d’energia viables i sostenibles“. 

La plataforma recorda que compten amb més de 25.000 signatures, el suport de 22 Ajuntaments de les comarques gironines en forma de moció i que, fins i tot, la Diputació de Girona s’hi ha pronunciat “de forma contundent“. A més, asseguren que recentment la Junta Rectora del Parc Natural del Montgrí ha aprovat donar suport al manifest de la plataforma. 

Petició a les Juntes Rectores dels Parcs Naturals 

En aquest sentit, han anunciat que estan preparant una petició, que faran arribar a tots els presidents de les Juntes Rectores del Parc de Cap de Creus i del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà perquè es posicionin. “L’associació també compta amb l’aval de la comunitat científica que ha alertat dels perills d’ubicar una instal·lació d’aquest tipus en una zona d’una gran fragilitat mediambiental“, insisteixen. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com