Juny 17, 2021
Per Nord-Estl Libertari
189 vistes

La plataforma contra el macro parc eòlic Tramuntana a la badia de Roses es reuneix amb el Síndic de Greuges per frenar el projecte 

Ribó anuncia que incorporarà la documentació de la plataforma opositora en l’expedient d’actuació d’ofici 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Roses (Serra de Rodes, Alt Empordà, comtat de Peralada) 17/06/2021.- Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies, la plataforma Stop al macroparc eòlic marí de la Costa Brava Nord s’ha reunit aquest dijous al matí amb el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, per mostrar la seva preocupació de l’impacte pel projecte del macro parc eòlic marí Tramuntana, a la badia de Roses. La trobada havia estat convocada pel mateix Ribó per conèixer el posicionament d’aquesta plataforma i saber quines accions s’estan fent.  

Els representants de la plataforma han manifestat que volen un model de transició energètica descentralitzat i participatiu i no grans projectes de produccions energètiques “impulsats per oligopolis“.  

Durant la trobada, els membres de la plataforma també han entregat l’informe que han presentat al Ministeri de Transició Ecològica del Govern espanyol en resposta a la consulta prèvia. 

En aquests documents, s’alerta que la zona on està projectat el parc té una gran fragilitat ecològica. A més, han anunciat que ja preparen les al·legacions que presentaran al projecte de Reial Decret sobre l’ordenació de l’espai marítim. En aquesta normativa es fixa la Costa Brava com l’únic lloc prioritari per a l’energia eòlica marina en tota la conca de la Mediterrània. 

La plataforma també ha entregat un manifest d’un grup de científics posicionants en contra del macro parc eòlic marí Tramuntana i les dotze mocions aprovades pels Ajuntaments per rebutjar la nova infraestructura (Roses, Vilanant, Torroella de Montgrí, Cadaqués, Ventalló, Regencós, Begur, Castelló d’Empúries, Colera, Pals, Figueres i Viladamat). 

Ribó ha anunciat que entrarà en el registre tota la documentació i així afegir-la a l’expedient d’actuació d’ofici sobre la implementació de les energies renovables.
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com