Maig 27, 2021
Per El Pratl Libertari
168 vistes


芦Coincidint que divendres 28 far脿 un any de l鈥檃nunci de tancament de la multinacional, els comit猫s de Nissan convoquen noves mobilitzacions per exigir la reindustrialitzaci贸 de les plantes catalanes禄.

x Diari del Treball

Dem脿 fa un any que Nissan va anunciar el tancament dels centres de treball de la Zona Franca, Sant Andreu de la Barca i Montcada i Reixach, una decisi贸 que suposa la p猫rdua de milers de llocs de treball. Des d鈥檃leshores hi ha hagut molts moviments, mobilitzacions i reunions. Els 煤ltims acords fixaven el 31 de desembre de 2021 com la data l铆mit per mantenir l鈥檃ctivitat. Tot i estar en temps de descompte, no sembla que es s脿piga encara qui substituir脿 l鈥檈mpresa i donar脿 feina als milers de treballadors d鈥檃questa. Entre plantilla directa i indirecta, hi ha 25.000 afectats.

Tot un gruix de persones que fa m茅s d鈥檜n any estan en lluita contra aquesta decisi贸. 鈥淯na lluita que no s鈥檃cabar脿 fins que s鈥檃consegueixi una reindustrialitzaci贸 que doni resposta a la p猫rdua de teixit industrial i d鈥檕cupaci贸 que suposa la marxa de Nissan鈥, declaren des de CCOO.

Per aquesta ra贸, els comit猫s d鈥檈mpresa de Nissan convoquen una nova mobilitzaci贸 aquest divendres, coincidint que fa un any de l鈥檃nunci de tancament i que el conflicte encara no s鈥檋a resolt. Els comit猫s han convocat una aturada de la producci贸 a tots els centres afectats, durant la qual la plantilla es concentrar脿 per exigir la reindustrialitzaci贸.

A la f脿brica de la Zona Franca, l鈥檃turada ser脿 de les 10.30 a les 12.30 h i la plantilla es concentrar脿 a la porta principal. A la planta de Montcada, l鈥檃turada ser脿 de les 9.30 a les 11 h i la concentraci贸 es far脿 a les portes de l鈥檈mpresa. A Sant Andreu de la Barca, la plantilla s鈥檃turar脿 de les 10.30 a les 11.30 i es concentrar脿 a l鈥檈ntrada de la f脿brica.

Aquestes aturades arriben despr茅s d鈥檜na gran manifestaci贸 que va fer tornar la plantilla als carrers el passat 13 de maig [Podeu accedir a la fotogaleria aqu铆]. Aleshores ja avisaven que donat que l鈥檃dministraci贸 semblava inactiva, el deure dels treballadors era ser de nou al seu davant per recorda鈥檒s-hi les responsabilitats que tenen amb la reindustrialitzaci贸 de Catalunya i els seus treballadors. En aquest reportatge titulat Treballadors interns i externs de la Nissan es manifesten per una reindustrialitzaci贸 que no arriba, parl脿vem de com a finals d鈥檃bril els quatre sindicats presents al comit猫 d鈥檈mpresa de la Nissan, CCOO, UGT, USOC i CGT, feien un cop a la taula i exigien a les administracions moviments per a la reindustrialitzaci贸 de la planta. L鈥檃cusaven de no fer prou per garantir el futur per a Nissan. El mateix que seguien pensant en convocar a una manifestaci贸 per reivindicar la reindustrialitzaci贸 de Nissan i per la defensa del teixit industrial a Catalunya i el mateix que pensen ara per convocar aturades a totes les plantes.

El comit猫 d鈥檈mpresa de Nissan segueix insistint que es necessiten projectes que preservin el teixit industrial i l鈥檕cupaci贸 que es perd amb la marxa de Nissan, i que alguns dels projectes que hi ha ara mateix sobre la taula no compleixen aquesta premissa, una premissa que els sindicats diuen que han assumit totes les parts de la mesa, encara que pugui no semblar-ho.

_________________________________________________

Per saber-ne m茅s:

Nissan: el frac脿s d鈥檜na estrat猫gia local en el sector de l鈥檃utom貌bil

Les sis empreses subcontractes de Nissan reprenen la vaga indefinida

Acord a 煤ltima hora evita el judici pel ERO d鈥橝cciona a la seva plantilla de Nissan

La lluita de Nissan en l鈥檋oritz贸 col路lectiu
Autor font: Elpratllibertari.cat