Desembre 7, 2022
Per Nord-Estl Libertari
181 vistes
Diversos veïns del bloc de Sant Narcís demanen aturar el desnonament davant de l'Ajuntament de Girona.
La PAH Girona – Salt pressiona per evitar el desnonament d’un bloc a Girona propietat de la Sareb 

El desnonament s’ha fixat pel dimecres 14 de desembre 

L’Ajuntament de Girona porta mesos mediant i critica l’immobilisme de la Sareb 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 07/12/2022.- Llegim al Diari de Girona que la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) Girona – Salt està pressionant a les administracions per evitar que els tribunals executin el desnonament d’un bloc de pisos al barri de Sant Narcís de Girona que és propietat de la Sareb.  

Aquest dimecres diverses veïnes i veïns han presentat una instància a l’Ajuntament de Girona perquè faci de mediador entre els tribunals i la Sareb i ajudi a paralitzar l’execució hipotecària d’aquest bloc on hi viuen 35 persones, 7 d’elles menors d’edat.  

La regidora d’Habitatge de l’Ajuntament de Girona, Annabel Moya, ha assegurat a l’Agència Catalana de Notícies que porten mesos negociant amb la Sareb, però no han respost a cap proposta. “Ho hem fet tot, però hi seguirem treballant“, ha afegit Moya. El desnonament s’ha fixat pel dimecres 14 de desembre

Diverses veïnes i veïns del bloc del carrer de Narcís Monturiol s’han concentrar a les portes de l’ajuntament per presentar una instància per tal que intercedissin en el procés d’execució previst de cara al dimecres vinent. Fa un parell de mesos, van rebre la notificació judicial i s’han mobilitzat per evitar que es quedin al carrer. 

Una de les veïnes, Eva Pugà, va explicar que la majoria de les veïnes i dels veïns «fa més de deu anys» que viuen a l’edifici amb contractes de lloguer que es renoven automàticament. Ara fa un any aproximadament van rebre la notificació que l’edifici s’havia subhastat per impagament de l’empresa promotora i se l’havia quedat la Sareb. Des d’aquell moment, les veïnes i els veïns van deixar de pagar la mensualitat corresponent a l’espera que es regularitzés la situació. Això no ha passat i ara s’ha fixat una data per fer-los fora de casa. 

Algunes veïnes i veïns des del primer moment ja van portar el cas als tribunals, però n’hi ha d’altres que no i aquests podrien perdre el pis la setmana vinent. Les veïnes i els veïns critiquen que la Sareb no s’hagi posat en contacte amb ells per pactar nous lloguers si només en alguns casos els ha demanat informes dels serveis socials per comprovar la vulnerabilitat. 

En els 14 habitatges que hi ha al bloc de pisos hi viuen 35 persones i 7 d’elles són menors d’edat. També hi ha un matrimoni d’edat avançada i un d’ells té una discapacitat acreditada. Les veïnes i els veïns reclamen que en aquests casos s’aprovi un lloguer social. «Tots tenim feina i sempre hem pagat el que tocava», explica Pugà. Per això ara no entenen que els puguin fer fora. A més, durant tot aquest temps asseguren que han seguit pagant les factures de subministraments i els impostos, a banda de les despeses comunitàries. 

Des de l’Ajuntament de Girona han demanat «temps» als jutjats i a la Sareb per «acabar d’estudiar tots els casos» de famílies que hi ha en aquest bloc de Sant Narcís i trobar una sortida digna per a les famílies. Moya va avançar que hi haurà «diversos nuclis familiars que es poden acollir a la Llei d’Habitatge» i aconseguir un lloguer social. «En les dates que estem i el fred que fa, cal aturar el desnonament», va declarar. A més la regidora assegura que s’han fet «totes les accions i pressions cap a la Sareb» però que seguiran treballant fins el dimecres vinent per resoldre el cas. 

Una moció recent 

De fet, fa unes setmanes, el ple de l’Ajuntament va aprovar una moció on s’instava el Govern espanyol a posar els habitatges que té la Sareb a la ciutat de Girona a disposició de la ciutadania. Per contra, el PSC va indicar que el text «només volia atacar l’Estat» i va defensar la Sareb explicant diferents iniciatives com 23 convenis de cessió de pisos al Principat de Catalunya. A més, va recordar que la Generalitat també té edificis buits. 

En paral·lel al procés d’execució, la comunitat de veïnes i veïns està estudiant denunciar a la promotora que era propietària de l’edifici per una presumpta estafa. Segons va anunciar la portaveu de la PAH Girona – Salt, Marta Afuera, «els contractes de lloguer no estaven registrats» i això podria suposar una estafa al veïnat. De fet, la portaveu va dir que la majoria de veïnes i veïns creien que amb aquests contractes de lloguer no els farien fora de casa perquè «creien que els documents eren vàlids». 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com