Mar莽 19, 2021
Per Nord-Estl Libertari
186 vistes

La PAH Girona Salt ha convocat per dem脿, dissabte, a les 11 hores una concentraci贸 davant la seu de la Subdelegaci贸 del Govern espanyol a Girona per reclamar que s’adoptin mesures per frenar la crisi de l’habitatge 

La PAH Girona Salt denuncia un ”veritable esclat” de desnonaments despr茅s del confinament per la pand猫mia de covid-19 

Alerten de 16 adults i 18 infants que corren el risc de quedar-se sense casa 

Es considera que “previsiblement la situaci贸 anir脿 a m茅s i es traduir脿 en conflictivitat social” 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona/Salt (Giron猫s, comtat de Girona) 19/03/2021.- Segons un despatx de l’Ag猫ncia Catalana de Not铆cies, la PAH Girona Salt ha detectat un “veritable esclat” de desnonaments despr茅s del confinament per la pand猫mia de covid-19. La portaveu, Marta Afuera, ha explicat que, al llarg de les properes setmanes, hi ha 16 adults i 18 infants que corren el risc de quedar-se sense casa per no poder afrontar la hipoteca o el lloguer. 

Est脿 havent-hi una allau de desnonaments perqu猫 la crisi de la covid ha empitjorat l’economia de les fam铆lies, per aix貌 reclamem que els paralitzin ja d’una vegada“, ha afegit Afuera.  

Tamb茅 critiquen els desnonaments amb data oberta i alerten que representa generar “m茅s patiment” a les persones afectades.  

Afuera remarca que el Govern espanyol ha d’adoptar mesures urgents perqu猫 previsiblement la situaci贸 anir脿 a m茅s i es traduir脿 en conflictivitat social. 

Si no aturem el maltractament social que representen els desnonaments, no ens estranyem despr茅s que a la gent no li quedi m茅s remei que ocupar un habitatge“, ha alertat Marta Afuera que remarca que, durant les darreres setmanes, han rebut una “allau” de fam铆lies que han recorregut a la PAH Girona Salt per intentar trobar una sortida a la seva situaci贸.  

Actualment, la plataforma t茅 comptabilitzats vuit desnonaments previstos per a les properes setmanes que afecten a 16 adults i 18 menors que es podrien quedar al carrer. 

I, adverteix la portaveu de la plataforma, que a la PAH Girona Salt nom茅s hi arriben una “petita part” de les persones afectades per desnonaments: “N’hi ha molts m茅s“.  

De fet, a l’assemblea que aquest divendres han fet davant la seu de la Generalitat a Girona ja hi han arribat dos casos nous de fam铆lies amb data de desnonament. 

Marta Afuera assegura que “no 茅s cert” que s’aturessin del tot els desnonaments durant el confinament per貌 remarca que, un cop s’han reactivat, no paren de detectar-ne de nou. I a m茅s, la majoria amb data oberta, una situaci贸 que la PAH Girona Salt considera que no fa res m茅s que afegir “angoixa” a les fam铆lies afectades. 

La PAH Girona Salt subratlla que la crisi provocada per la pand猫mia covid-19 ha passat factura a moltes fam铆lies, amb una davallada dels ingressos. Marta Afuera sost茅 que hi torna a haver impagaments de lloguers i, tamb茅, d’hipoteques perqu猫 no tenen suficients recursos. 

Per aix貌, la PAH Girona Salt ha convocat per dem脿, dissabte, a les 11 hores una concentraci贸 davant la seu de la Subdelegaci贸 del Govern espanyol a Girona per reclamar que s’adoptin mesures per frenar la crisi de l’habitatge: “Reclamem el govern de l’Estat que par als peus a les empreses que estan especulant amb l’habitatge, que reguli els preus del lloguer per貌, sobretot, que aturi els desnonaments d’una vegada“. Afuera sost茅 que, si el Govern espanyol no actua, augmentar脿 la situaci贸 de vulnerabilitat de moltes fam铆lies i la “conflictivitat social“. 

La PAH Girona Salt reclama “anar tots a la una“, tant la societat civil com els Ajuntaments, la Generalitat i l’Estat, per trobar solucions i evitar que “hi hagi milers de pisos buits a mans de Bancs i grans tenidors i milers i milers de fam铆lies que no tenen acc茅s a l’habitatge“. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com