Setembre 12, 2021
Per El Pratl Libertari
214 vistes


«La Marea Pensionista del Prat anuncia el reinici de les seves mobilitzacions setmanals a la Plaça Catalunya a partir d’aquest dilluns 13 de setembre a 2/4 d’11 del matí».

Després de vacances, el pensionistes pratencs tornen a mobilitzar-se al carrer per a reclamar pensions dignes per a les properes generacions.

El passat 24 d’agost el Consell de Ministres va aprovar un Projecte de Llei que recull la primera fase de la nova reforma de les Pensions Públiques, el Govern espanyol fa un pas més en la seva pretensió de modificar el Sistema Públic de Seguretat Social, sense la necessària participació del col·lectiu pensionista.

Moviments de pensionistes rebutgen l’acord entre el Govern espanyol i els anomenats “agents socials”

Per contra, els col·lectius pensionistes agrupats a la COESPE (Coordinadora Estatal por la Defensa del Sistema Públic de Pensions) han reiterat el seu rebuig a l’acord sobre les pensions assolit el passat mes d’agost per part de les cúpules del sindicats CCOO i UGT, les patronals CEOE i Cepyme i el Govern espanyol, i han demanat als partits que no aprovin la reforma quan arribi al Congreso. Diverses associacions de pensionistes de tot l’estat denuncien en un comunicat que l’increment de les pensions en funció de l’IPC no suposa una pujada sinó el manteniment del seu poder adquisitiu.

Així mateix, entenen que l’eliminació del factor de sostenibilitat tampoc és un avanç, ja que en realitat es tracta de canviar-li el nom per un factor d’equitat intergeneracional “que el Govern definirà al seu caprix” si no hi ha acord amb els agents socials abans del 15 de novembre.

De la mateixa forma, reivindiquen que l’acord “ataca” a les pensions dels qui, per la crisi de la dècada passada, es van veure obligats a jubilar-se anticipadament. També critiquen els incentius als qui retarden la seva jubilació, atès que dificulten la incorporació al mercat de treball de la joventut.

El moviment pensionista demana al Govern espanyol que es derogin les reformes de les pensions de 2011 i 2013, s’anul·li el retard en l’edat de jubilació i que es pugin les pensions mínimes.

Els pensionistes destaquen que en aquest acord no s’ha tingut en compte als moviments de pensionistes que són “els veritables representants d’aquest sector de la població” i que el Govern espanyol continua en el camí de la “privatització” en favor de pensions d’ocupació complementàries, que “trenquen el sistema de repartiment” en el qual es basen les pensions públiques.
Autor font: Elpratllibertari.cat