Gener 27, 2022
Per Direta
1,863 vistes

Ha passat només una dècada des de les grans mobilitzacions contra la reforma laboral de Mariano Rajoy, però han canviat moltes coses. Ara, la majoria de sindicats i nombrosos moviments socials i organitzacions de l’esquerra tornen a sortir al carrer contra la reforma laboral que s’impulsa des d’Unidas Podemos-En Comú Podem, amb el lideratge de Yolanda Díaz i l’aval de CCOO i UGT. En una roda de premsa celebrada aquest dijous a les portes de la Delegació del Govern espanyol les organitzacions que s’apleguen a la Taula Sindical de Catalunya (CGT, CNT, COS, Cobas, IAC i Solidaritat Obrera) han fet una crida a la mobilització, amb una primera manifestació el dissabte 29 de gener a les sis de la tarda als Jardinets de Gràcia de Barcelona, però també a Lleida, Tarragona i Sabadell, que tindrà continuïtat amb una concentració el 3 de febrer davant de Foment del Treball. El diumenge 30 de gener a les dotze del migdia a la plaça del Rei de Barcelona La Intersindical es manifestarà sota el lema “Aturem la reforma laboral! Plantem cara!”, una protesta coordinada amb els sindicats ELA i LAB al País Basc, i amb la Confederació Intersindical a Galícia. A la ciutat de València la concentració es farà aquest divendres 28 a quarts de set a la plaça Los Pinazo sota el lema “Ni repressió, ni reformes laborals! La lluita és l’únic camí!”, una convocatòria de CNT, Intersindical Valenciana, CGT i COS.

A la llista de convocants també hi trobem organitzacions com el Sindicat de Llogateres, Procés Constituent, Anticapitalistes, SEPC, CUP, Embat o Marea Pensionista de Premià

“Vam fer una assemblea on moviments socials, veïnals i assemblees de barri es varen sumar a la convocatòria de la Taula Sindical, una resposta molt favorable. En el cas de Podemos o dels Comuns l’única resposta que hem rebut són mocions en els ajuntaments que demanen que es doni suport a la reforma laboral, ja no tenen un posicionament passiu sinó a l’activa per intentar justificar una reforma que des del nostre punt de vista és injustificable si defenses mínimament els interessos de la classe treballadora”, ha detallat David Caño, portaveu nacional de la IAC durant la roda de premsa a Barcelona. A la llista de convocants també hi trobem organitzacions com el Sindicat de Llogateres, Procés Constituent, Anticapitalistes, SEPC, CUP, Embat o Marea Pensionista de Premià, per citar-ne alguns exemples.

Ermengol Gassiot, secretari general de la CGT de Catalunya ha advertit que “no ens deixarem prendre el pèl. La reforma laboral que es pretén aprovar el 3 de febrer al Congrés dels Diputats espanyol és la consolidació de la principal agressió contra la classe treballadora que va ser la reforma laboral de Mariano Rajoy. A les organitzacions sindicals combatives ens hi trobaran de cara”. Una mirada compartida per Àngel González, secretari general de Solidaritat Obrera de Barcelona, qui ha emfatitzat en la idea de “donar una resposta que serveixi d’espurna, molta gent ho està esperant”. Per la seva part, Jaume Rosell, de la sectorial d’Educació de la Coordinadora Obrera Sindical ha denunciat que “la modificació de la reforma laboral es fa per acontentar la patronal i la Unió Europea”, apostant per “l’inici d’un periode de lluites unitàries que camini cap a les mobilitzacions massives capaces de tombar el taulell”.

La comissió laboral del 8-M també participarà a les mobilitzacions dels propers dies |Jesús Rodríguez

Toni Soler, secretari general de la CNT de Catalunya, ha recalcat que “hem passat de la reforma laboral del PP a la reforma laboral de CCOO i UGT. Ens trobaran davant, volem la derogació total d’aquesta llei, una promesa electoral que com moltes han incomplert totalment”. I Paco García, del sindicat Cobas, s’ha centrat en la idea que la mobilització de dissabte és un punt de partida: “avui posem en marxa una campanya sostinguda en el temps per a derogar la reforma laboral, ara no s’han fet més que petits canvis que deixen dempeus tot l’esquelet de l’anterior reforma laboral i que només responen als criteris dels poders econòmics europeus i en absolut molesten a la classe empresarial”. En aquesta primera jornada de lluita també hi trobarem la veu de la Comissió laboral 8-M, ja que segons alerten “la reforma laboral mantindrà la temporalitat, la precarietat, les jornades parcials i les externalitzacions que patim especialment les dones”.
Autor font: Directa.cat