Febrer 26, 2021
Per Direta
1,270 vistes

La notícia ha saltat en plena roda de premsa del grup de suport Carles Llibertat davant les històriques Cotxeres de Sants. La jutgessa María Pilar Rovira del Canto rectificava la seva decisió d’empresonar aquest veí de Sants i el deixava en llibertat condicional i sense fiança, imposant-li la prohibició d’assistir a “manifestacions públiques o reunions reivindicatives que puguin produir-se a la via pública de la ciutat de Barcelona durant el temps que duri la instrucció del procés”.

En Carles, un veí implicat en el teixit associatiu i cultural del barri, on regenta des de fa anys la coneguda taverna la Bauxa, va ser detingut diumenge passat pels Mossos d’Esquadra al centre de Barcelona, durant la sisena jornada de mobilitzacions per protestar contra l’empresonament del raper Pablo Hasél. La jutgessa va ordenar el seu empresonament dilluns amb l’argument d’”evitar la reiteració delictiva”, al·legant que “estan previstes convocatòries successives els pròxims dies de noves manifestacions”.

La jutgessa accepta que la mesura cautelar de prohibició de manifestar-se afecta un dret fonamental però amenaça en Carles que en cas d’incomplir-la el tornarà a empresonar

En la nova interlocutòria de llibertat provisional amb mesures cautelars, la jutgessa justifica el seu canvi de criteri afirmant que ha constatat un canvi de circumstàncies. “El manteniment d’una situació privativa de llibertat quan ja es preveu un període llarg d’instrucció podria convertir la mesura en una pena anticipada”, assegura després d’anunciar que la investigació dels fets s’allargarà perquè ha ordenat als Mossos obtenir imatges que provin la veracitat de les seves acusacions, en el cas del Carles, del delicte de desordres públics.

Acte seguit, María Pilar Rovira del Canto considera “un fet notori que la violència a les vies públiques ha minvat de forma notable i que, per tant, que la finalitat perseguida per la greu mesura adoptada pot obtenir-se a través d’una altra menys greu”. Tanmateix, la jutgessa accepta que la mesura cautelar de prohibició de manifestar-se afecta un dret fonamental recollit a l’article 21 de la mateixa Constitució Espanyola i tot i això amenaça en Carles que en cas d’incumplir-la això “pot comportar l’adopció de mesures cautelars de privació de llibertat” com les que ha patit fins ara.

Malgrat l’anunci de l’alliberament, el grup de suport que ha impulsat la campanya #CarlesLlibertat manté la convocatòria de manifestació per dissabte 26 de febrer a dos quarts de dotze del matí a la plaça de Sants. Durant tota la setmana s’han succeït pronunciaments en favor del Carles, amb més de dues-centes adhesions d’entitats i col·lectius al manifest que exigia el seu alliberament i una intensa campanya d’agitació que mitjançant pancartes, cartells i adhesius ha omplert els carrers de Sants de solidaritat amb el seu veí.
Autor font: Directa.cat