Maig 17, 2022
Per Nord-Estl Libertari
204 vistes

La imputaci贸 de la diputada per ERC Marta Rosique pel tall de Tsunami Democr脿tic, en mans de la Fiscalia 

El magistrat del Jutjat N煤m. 4 de Figueres tamb茅 li demana que informi si cal inhibir-se al Tribunal Suprem per la seva condici贸 d’aforada 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Figueres (la Garriga, Alt Empord脿, comtat de Besal煤) 17/05/2020.- Segons un despatx de l’Ag猫ncia Catalana de Not铆cies, el Jutjat n煤mero 4 de Figueres (la Garriga, Alt Empord脿, comtat de Besal煤), que investiga el tall del Tsunami Democr脿tic a la Jonquera (Albera, Alt Empord脿, vescomtat de Rocabert铆, comtat de Peralada) de 2019, ha dictat una provid猫ncia on demana a la Fiscalia si considera que hi ha “indicis suficients” per atribuir a la diputada d’ERC al Congr茅s Marta Rosique un delicte de desordres p煤blics pel tall i si caldria inhibir-se al Tribunal Suprem per la seva condici贸 d’aforada.  

L’escrit, dictat pel magistrat Antonio Coscia, tamb茅 demana al ministeri fiscal si caldria que es deman茅s al Congr茅s dels Diputats una certificaci贸 sobre la “vig猫ncia de la condici贸 de diputada” de Rosique o si aquesta certificaci贸 l’hauria d’obtenir la Sala Segona del Tribunal Suprem, que presideix el magistrat Manuel Marchena. 

Rosique 茅s una de les 196 persones investigades per aquest jutjat de Figueres pel tall del Tsunami Democr脿tic a la Jonquera el novembre del 2019 com a protesta per la sent猫ncia del proc茅s.  

El passat mes de febrer es va citar les 煤ltimes persones investigades, que no s’hi van presentar i, unes setmanes m茅s tard, el Jutjat en va ordenar la detenci贸 als Mossos. Des d’Alerta Solid脿ria demanaven aleshores que s’arxiv茅s la causa perqu猫 consideraven que no hi havia proves contra aquestes persones sin贸 que es tractava d’una “macro causa” contra el proc茅s. 

Ara, el magistrat que instrueix la causa ha dictat una provid猫ncia on demana a la Fiscalia que es pronunci茂 sobre diversos aspectes. Entre ells, sobre si considera que existeixen suficients indicis “per poder atribuir la possible comissi贸 d’un delicte de desordres p煤blics a Marta Rosique” i que indiqui “si existeixen indicis suficients per qu猫 la Sala Segona del Tribunal Suprem assumeixi, eventualment, la instrucci贸 i, en el seu cas, “l’enjudiciament de la causa” contra la diputada republicana. 

Tamb茅 li pregunta si considera “procedent o ajustat a dret” remetre a la mateixa sala una “exposici贸 raonada amb la finalitat que assum铆s la compet猫ncia per la instrucci贸” i l’enjudiciament de la causa. D’altra banda, li demana si seria “eventualment necessari” que el Jutjat sol路licit茅s una certificaci贸 sobre la vig猫ncia de la condici贸 de diputada de Rosique o si, per contra, aquesta certificaci贸 “s’hauria d’obtenir per part de la Sala Segona del Tribunal Suprem“. 

Finalment, li demana que indiqui si creu “procedent” que el Jutjat apliqui l’article 118 bis de la Llei d’Enjudiciament Criminal per tal que la investigada pugui intervenir en la causa. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com