Novembre 12, 2021
Per Nord-Estl Libertari
318 vistes


El Govern de la Generalitat proposa congelar els JJOO d’Hivern al Pirineu i excloure la inversi贸 en el complex de Hard Rock per acontentar la CUP-Guanyem i aix铆 fer aprovar els seus pressuposts  

Tamb茅 ofereix cessions sobre la Brimo, l’educaci贸 i casos en els quals 茅s acusaci贸 particular per poder aprovar els pressupostos 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Bellver de Cerdanya (Baixa Cerdanya, comtat de Cerdanya) 12/11/2021.- El Govern de la Generalitat de Catalunya ha plantejat diverses modificacions en el seu projecte de pressupostos inicial per obtenir el suport de la CUP-Guanyem

La darrera proposta del Govern de la Generalitat a la CUP-Guanyem exclou dels comptes de la instituci贸 auton貌mica els 120 milions d’euros que preveia destinar a adquirir els terrenys on Hard Rock preveu instal路lar, a Vila-seca i Salou (Tarragon猫s), un centre recreatiu i tur铆stic (CRT). Aquest import concentrava m茅s de la meitat de tota la inversi贸 pressupostada per al Camp de Tarragona (脿mbit territorial de les comarques de l’Alt Camp, Baix Camp, Conca de Barber脿, Priorat i el Tarragon猫s). 

Aix铆 mateix, el Govern de la Generalitat planteja plasmar en una disposici贸 addicional la seva ren煤ncia a formalitzar una candidatura per organitzar els Jocs Ol铆mpics d’Hivern al Pirineu fins que la seva eventual celebraci贸 no s’hagi votat en una consulta ciutadana. 

Aquestes cessions s’afegeixen a les relatives a la Brigada M貌bil dels Mossos d’Esquadra (Brimo) i l’educaci贸, que havien transcendit abans. En concret, el Govern de la Generalitat ofereix modificar el paper de la Brimo en els desnonaments i rebaixar progressivament les r脿tios dels cicles d’educaci贸 infantil i prim脿ria. 

D’altra banda, el Govern de la Generalitat tamb茅 es compromet a retirar-se com a acusaci贸 particular en set casos sorgits de den煤ncies pels aldarulls que van tenir lloc el 30 de gener del 2018, i a revisar tots els procediments on la Generalitat 茅s acusaci贸 particular per retirar-se si no s’ha constatat una lesi贸 a un funcionari o no s’ha acreditat l’autor. 

A m茅s, el govern de coalici贸 entre ERC i Junts s’obre a una “eventual internalitzaci贸” del personal que at茅n el servei d’emerg猫ncies 112 i a establir un “full de ruta” per internalitzar el servei 061. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com