Març 24, 2023
Per Nord-Estl Libertari
2,217 vistes

La Gendarmeria reprimeix amb gasos lacrimògens una manifestació contra la reforma de les pensions a Prada 

A la manifestació d’aquest matí hi han participat unes sis-centes persones 

Protestes a Perpinyà en la novena jornada contra la reforma de les pensions 

Unes 20.000 persones es manifesten en la protesta, segons els sindicats convocants 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Prada de Conflent (Conflent, comtat de Conflent) 23/03/2023.- Llegim a VilaWeb que unes sis-centes persones s’han mobilitzat aquest matí a Prada de Conflent (Conflent, comtat de Conflent) en contra de la reforma de les pensions. La Gendarmeria ha reprimit amb gasos lacrimògens el centenar de manifestants que havien decidit de tallar la carretera nacional 116. A la manifestació hi havia gent de totes les edats, fins i tot infants, i d’àmbits molt diversos. L’ús de gasos lacrimògens per part de la Gendarmeria francesa ha fet créixer la tensió en una mobilització festiva i pacífica. 

La manifestació sindical s’ha concentrat davant les dependències de la Subprefectura i han recorregut els carrers de la ciutat. S’hi han pogut sentir càntics com “No al 49,3!” i “No a la contrareforma de les pensions“. Des de la convocatòria s’ha dit que continuarien organitzant manifestacions, blocatges i vagues: “Macron vol passar pàgina, però no ho deixarem estar“, han dit. 

Protestes a Perpinyà en la novena jornada contra la reforma de les pensions 

Nova jornada de protestes contra la reforma de les pensions. A Perpinyà (Plana de Rosselló, Rosselló, comtat de Rosselló) les mobilitzacions sindicals han començat de bon matí. Una manifestació ha sortit del polígon Nord i ha blocat l’autopista AP-7 en direcció al Principat. Les i els estudiants també han impedit els accessos als centres d’ensenyament.  

A les 10.30h ha començat la concentració a la plaça de Catalunya, que ha tingut un seguiment de 20.000 persones segons els sindicats convocants. 

A plaça Catalunya han convergit dos grups, un que venia de l’avinguda de la Indústria i un altre que venia de l’Institut Departamental de la Infància i l’Adolescència, avinguda Sauvy. 

A la resta de l’Estat francès, també hi ha mobilitzacions. És previst que els dies vinents les protestes per tot Catalunya Nord i l’Estat francès tinguin afectacions en el sector del transport, de refineries i també en la recollida de deixalles.  

Es tracta de la novena jornada de manifestacions d’ençà que va començar el moviment contra la reforma de les pensions, adoptada per decret el passat 16 de febrer. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com