Abril 6, 2021
Per Nord-Estl Libertari
223 vistes

La Fiscalia demana un any de presó per atemptat contra l’autoritat en una protesta a Gurb contra la sentència contra el Procés 

L’home, veí de Vic, ha negat davant del jutge que fos al lloc en el moment dels fets 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Gurb/Vic (Plana de Vic, Osona, comtat d’Osona) 06/04/2021.- Llegim a VilaWeb que la Fiscalia demana un any de presó per a un veí de Vic (Plana de Vic, Osona, comtat d’Osona) acusat d’haver llançat pedres al cordó policíac en una protesta per la sentència contra el procés a Gurb (Plana de Vic, Osona, comtat d’Osona).  

Els fets van tenir lloc el 27 d’octubre de 2019, després d’una manifestació on centenars de persones van acabar tallant la C-25 i la C-17.  

Durant el judici, fet avui al Jutjat Penal Núm. 2 de Manresa (Bages, comtat de Manresa), l’acusat ha negat els fets i ha assegurat que ni tan sols era en el lloc de la protesta. 

El ministeri públic l’acusa d’un presumpte delicte d’atemptat contra l’autoritat i ara el judici ha quedat vist per a sentència. Segons sosté la Fiscalia, pels volts de les 21:00h, l’acusat hauria llançat pedres i insultat els agents dels Mossos d’Esquadra, els quals van acabar desallotjant la via.  

Segons ha declarat l’acusat davant la jutge, però, ell ni tan sols era en aquell moment en el lloc de la protesta, sent detingut hores després a Vic.  

També un testimoni, present en el judici, ha corroborat la versió. 

D’altra banda, dos dels agents dels Mossos presents a la protesta solidària han assegurat que sí que hi era.  

Segons han explicat fonts de la defensa del vigatà a l’Agència Catalana de Notícies, els agents haurien mostrat versions diferents dels fets i incongruències respecte de la minuta de la detenció. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com