Mar莽 29, 2021
Per Nord-Estl Libertari
162 vistes

La DO Empord脿 reclama una morat貌ria en la implantaci贸 de parcs e貌lics i consens amb el territori 

Els cellers de la zona es mostren preocupats per l’impacte a l’entorn que puguin tenir les instal路lacions projectades 

Consideren que “tant els molins com les pistes d’acc茅s i l铆nies d’evacuaci贸 que se’n deriven poden alterar negativament un entorn privilegiat” 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL La Jonquera/ Campmany (Albera, Alt Empord脿, vescomtat de Rocabert铆, comtat de Peralada) 29/03/2021.- Segons R脿dio Capital, el Consell Regulador de la DO Empord脿 s’uneix a la petici贸 d’una morat貌ria en la implantaci贸 de projectes de renovables i reclama “consens” amb el territori.  

En un comunicat, l’ens assegura que hi ha una “gran preocupaci贸” entre els cellers de la comarca perqu猫 consideren que “tant els molins com les pistes d’acc茅s i l铆nies d’evacuaci贸 que se’n deriven poden alterar negativament un entorn privilegiat“.  

Des de la DO Empord脿 posen especial 猫mfasi als 30 aerogeneradors plantejats als municipis de la Jonquera (Albera, Alt Empord脿, vescomtat de Rocabert铆, comtat de Peralada), Agullana (Mass铆s de les Salines, Alt Empord脿, comtat de Besal煤), Campmany (Albera, Alt Empord脿, vescomtat de Rocabert铆, comtat de Peralada), Biure (Alt Empord脿, comtat de Besal煤), el Far d’Empord脿 (Baix Fluvi脿, Alt Empord脿, comtat d’Emp煤ries) i Llan莽脿 (Albera mar铆tima, Alt Empord脿, comtat de Peralada). “La major part d’aquests municipis pertanyen a l’脿rea de la Denominaci贸 d’Origen i especialment Campmany, que compta amb un nombre important de cellers i de superf铆cie vit铆cola“, remarquen. 

Des del Consell Regulador volem fer palesa la inquietud del sector envers la multiplicaci贸 de projectes de manera sobtada i sense cap informaci贸 ni possibilitat d’opinar pr猫viament al respecte“, insisteixen al comunicat. En aquest sentit, insisteixen que estan d’acord amb que cal una generaci贸 “sostenible” per貌 reclamen que l’expansi贸 es faci “a partir d’uns criteris raonables i que comptin, en la mesura del possible, amb el consens territorial“. 

Per tot plegat, la DO se solidaritza amb els processos que estan fent col路lectius com la IAEDEN-SALVEM L’EMPORD脌 o ALLIMO per “frenar aquesta vor脿gine“.  

El Consell Regulador tamb茅 ha donat suport a les al路legacions que ha presentat l’Ajuntament de Capmany i s’ofereix a participar activament en el pla d’implantaci贸 que reclama el manifest del Consell Comarcal de l’Alt Empord脿. 

El Consell Regulador remarca que “no es pot posar el carro davant dels bous” amb precipitacions “perilloses” que poden resultar a la llarga desproporcionades, amb una profusi贸 de molins de gran dimensi贸 o un estol de camps solars que “alterin de forma inapropiada un entorn que estimem i un paisatge que ens 茅s patrimoni“. 

La fugida endavant que sembla haver em猫s la Generalitat despr茅s d’anys d’inacci贸 pol铆tica cal situar-la al seu lloc, reclamar la morat貌ria de les instal路lacions projectades i accelerar amb efic脿cia un nou Pla General de l’Energia“, insisteixen. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com