Octubre 20, 2021
Per Nord-Estl Libertari
280 vistes


La Diputaci贸 de Girona tramita les expropiacions de la variant de Vilafant sobre el riu Manol 

La plataforma contr脿ria denuncia que s’ha portat a terme sense resoldre els recursos presentats per aturar el projecte 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Vilafant (la Garriga, Alt Empord脿, comtat de Besal煤) 20/10/2021.- Llegim al Diari de Girona que la Diputaci贸 de Girona ha comen莽at els tr脿mits per a els expropiacions necess脿ries per a la construcci贸 de la variant de Vilafant (la Garriga, Alt Empord脿, comtat de Besal煤), sobre el riu Manol. 

La plataforma contr脿ria al projecte, No a la Variant de Vilafant, que agrupa ve茂nes, ve茂ns i entitats, denuncia que s’ha portat a terme sense resoldre pr猫viament els recursos. 

L’ens provincial giron铆 va convocar dilluns les persones propiet脿ries de les finques afectades pel projecte de millora de la carretera GIP-5129, entre Vilafant i Borrass脿. 

Van portar-se a terme les sessions per a l’acta pr猫via de l’ocupaci贸 de les finques, l’inici del tr脿mit expropiatori. 

Ve茂nes i ve茂ns exigeixen l’aturada del proc茅s i estan valorant interposar recurs per la via contenciosa administrativa per aturar el projecte i que es replantegi amb un altre de menor impacte. 

Greus defici猫ncies en la tramitaci贸 

Els propietaris m茅s afectats i amb el suport d’entitat com Els Amics del Manol, Salvem Siurana, Iaeden-Salvem l’Empord脿 i l’Associaci贸Naturalistes de Girona denuncien les “greus defici猫ncies” en la tramitaci贸 de l’obra i alerten de la dubtosa necessitat i dimensi贸, l’indefensable dispendi econ貌mic i la inexplicable motivaci贸 davant la crisi clim脿tica i els objectius de mobilitat sostenible presents.  

Els afectats van demanar la nul路litat del proc茅s perqu猫 durant bona part de l’acta, l’alcaldessa, Consol Cantenys (PSC), estava absent i la seva pres猫ncia o la del regidor en qui hagu茅s delegat era imprescindible per a realitzar-la, diuen les entitats. Un mostra, diuen, del tr脿mit “barroer i d猫spota que s’est脿 seguint“. 

A m茅s, creuen que la manera d’actuar de la Diputaci贸 genera indefensi贸 entre qui ha interposat recurs potestatiu de reposici贸 al projecte i un altre recurs a l’exposici贸 p煤blica de b茅ns i drets afectats d’aquest. 

Els tr脿mits continuen sense que s’hagi rebut resposta. 

Ens sembla una falta de respecte cap als ve茂ns de Vilafant no escoltar la seva opini贸, expressada al Consistori municipal, en qu猫 es va aprovar, en l’煤ltima sessi贸 plen脿ria, una moci贸 per aturar el projecte i estudiar les opcions de millora de la carretera, donat que s’ha tramitat com una millora i es tracta d’una variant, un nou tram d’una carretera existent” han apuntat els afectats. 

La Plataforma No a la variant de Vilafant va presentar el seu Manifest contra la variant, i va iniciar, fa dues setmanes, una campanya de recollida de signatures a la plataforma change.org [https://www.change.org/p/consol-cantenys-no-a-la-variant-de-vilafant-diputaci贸-de-girona-ajuntament-atureu-el-projecte] i tamb茅 presencialment en diferents actes p煤blics i trobades, i ja en comptem 397 a la plataforma digital i 70 en papers. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com