Octubre 27, 2021
Per Nord-Estl Libertari
331 vistes


La CUP-NCG exigeix que s’incorporin les demandes del territori al nou decret de les renovables 

La formaci贸 s’ha reunit amb el Departament d’Acci贸 Clim脿tica de la Generalitat amb l’objectiu de millorar el text que es portar脿 a debat al ple del Parlament 

Amb l’objectiu que aquest “deixi de donar l’esquena al terriotori i de donar carta blanca als oligopolis” 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Giron猫s, comtat de Girona) 27/10/2021.- Llegim a Llibertat.Cat que la CUP-NCG ha anunciat que durant les darreres hores la formaci贸 parlament脿ria ha mantingut reunions amb el Departament d’Acci贸 Clim脿tica de la Generalitat per tal de traslladar les reivindicacions que reclamen els moviments socials i els Ajuntaments dels territoris afectats pel nou Decret sobre energies renovables, aprovat pel Consell Executiu. La CUP-NCG ha presentat un seguit de demandes perqu猫 siguin incorporades al text definitiu amb l’objectiu que aquest “deixi de donar l’esquena al territori i de donar carta blanca als oligopolis“. 

En aquest sentit, la CUP-NCG exigeix al Govern de la Generalitat que escolti les demandes que el territori i les entitats ecologistes porten fent des de fa temps i les incorpori al nou decret.  

Les principals demandes de la CUP-NCG passen per augmentar la protecci贸 del territori, la defensa de l’autonomia local i territorial per tal que la poblaci贸 tingui un paper central en l’adjudicaci贸 de nous projectes i una planificaci贸 global del desplegament de les energ猫tiques. 

El diputat Dani Cornell脿 ha afirmat que “espera que el Govern es posi al costat del territori, afronti els reptes del canvi clim脿tic i aposti clarament per un model energ猫tic democr脿tic i descentralitzat, davant d’una crisi clim脿tica i energ猫tica sense precedents i davant les pr脿ctiques mafioses dels oligopolis energ猫tics“. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com