Octubre 27, 2021
Per Nord-Estl Libertari
331 vistes

La CUP-NCG exigeix que s’incorporin les demandes del territori al nou decret de les renovables 

La formació s’ha reunit amb el Departament d’Acció Climàtica de la Generalitat amb l’objectiu de millorar el text que es portarà a debat al ple del Parlament 

Amb l’objectiu que aquest “deixi de donar l’esquena al terriotori i de donar carta blanca als oligopolis” 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 27/10/2021.- Llegim a Llibertat.Cat que la CUP-NCG ha anunciat que durant les darreres hores la formació parlamentària ha mantingut reunions amb el Departament d’Acció Climàtica de la Generalitat per tal de traslladar les reivindicacions que reclamen els moviments socials i els Ajuntaments dels territoris afectats pel nou Decret sobre energies renovables, aprovat pel Consell Executiu. La CUP-NCG ha presentat un seguit de demandes perquè siguin incorporades al text definitiu amb l’objectiu que aquest “deixi de donar l’esquena al territori i de donar carta blanca als oligopolis“. 

En aquest sentit, la CUP-NCG exigeix al Govern de la Generalitat que escolti les demandes que el territori i les entitats ecologistes porten fent des de fa temps i les incorpori al nou decret.  

Les principals demandes de la CUP-NCG passen per augmentar la protecció del territori, la defensa de l’autonomia local i territorial per tal que la població tingui un paper central en l’adjudicació de nous projectes i una planificació global del desplegament de les energètiques. 

El diputat Dani Cornellà ha afirmat que “espera que el Govern es posi al costat del territori, afronti els reptes del canvi climàtic i aposti clarament per un model energètic democràtic i descentralitzat, davant d’una crisi climàtica i energètica sense precedents i davant les pràctiques mafioses dels oligopolis energètics“. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com