Abril 26, 2022
Per Nord-Estl Libertari
161 vistes

La CUP-NCG exigeix aturar la candidatura olímpica del Pirineu arran del Catalangate 

La diputada Estrada deplora el “desinterès manifest” del Govern espanyol per aclarir l’espionatge a independentistes 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Puigcerdà (Baixa Cerdanya, comtat de Cerdanya) 26/04/2022.- Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies, la diputada de la CUP-NCG, Laia Estrada, ha exigit al Govern de la Generalitat que aturi la candidatura per organitzar uns Jocs Olímpics d’hivern al Pirineu després que hagi sortit a la llum l’espionatge a més d’una seixantena de líders independentistes catalans amb el programari israelià Pegasus

El Catalangate ha suposat una frenada de les relacions entre la Generalitat de Catalunya i el Govern espanyol i ha minat també la comunicació d’ERC i JxCat amb el PSOE. Per això, la CUP-NCG veu contradictori que el Govern de la Generalitat mantingui contactes per acollir al Principat de Catalunya les Olimpíades d’hivern de 2030. “No es pot dir que es congelen relacions i que als cinc dies s’asseguin a la taula per parlar de projectes com els Jocs Olímpics“, ha dit. 

Estrada ha reclamat en una roda de premsa aquest dimarts una investigació “a fons” sobre la infecció dels telèfons mòbils de les víctimes de l’espionatge i ha subratllat que “sota cap pretext” es pot autoritzar una cosa així “de forma massiva“. Per això, ha deplorat el “desinterès manifest” del Govern espanyol a aclarir l’abast del Catalangate. Per a la CUP-NCG, cal “investigar a fons què ha succeït, depurar responsabilitats i establir mesures que garanteixin que no es tornarà a repetir“. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com