Maig 22, 2021
Per Nord-Estl Libertari
155 vistes


La CUP-G es mostra indignada pel fet que el pacte d’ERC i Junts no inclogui el futur Hospital Trueta, a Salt 

Ho considera “simptom脿tic” de la poca prioritzaci贸 de la sanitat p煤blica i les comarques gironines en el nou govern de la Generalitat 

La diputada pet la CUP-G Montserrat Vinyets anuncia que entraran una pregunta al Parlament perqu猫 el nou govern especifiqui el calendari, el projecte i el pressupost del Trueta amb l’objectiu que les obres comencin el m茅s aviat possible 

La CUP-G es mostra “preocupada” per l’arribada de Jaume Gir贸 al Govern i veu “inquietant” el seu nomenament 

El diputat Pau Juvill脿 q眉estiona l’elecci贸 del nou conseller d’Economia per la seva “traject貌ria” a la banca 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Giron猫s, comtat de Girona) 22/05/2021.- Llegim a Llibertat.Cat que la CUP-G s’ha mostrat indignada i preocupada despr茅s de comprovar que l’acord de govern d’ERC i Junts a la Generalitat no inclou la construcci贸 del futur Hospital Josep Trueta, a Salt (Giron猫s, comtat de Girona).  

El grup parlamentari CUP-G, amb el suport de seves assemblees de la CUP locals de Girona i Salt, que porten molts anys reclamant la construcci贸 del futur parc sanitari del Trueta, ha qualificat d’error molt greu que un projecte estrat猫gic com aquest no sigui prioritat del nou govern de la Generalitat. En aquest sentit, la CUP-G considera “simptom脿tic” que ERC i JxC hagin oblidat el nou Trueta i creu que 茅s un exemple clar de la poca prioritzaci贸 que fan del model sanitari p煤blic. Igualment, considera que es tracta una vegada m茅s d’un menysteniment de les comarques gironines en l’acci贸 pol铆tica de la Generalitat i una evid猫ncia del centralisme que es practica des de fa anys en aquesta instituci贸. 

La diputada Montserrat Vinyets ha recordat que “la Regi贸 Sanit脿ria de Girona 茅s de les que compta amb m茅s poblaci贸 assignada i menys recursos p煤blics en comparaci贸, per exemple, a la ciutat de Barcelona“. Vinyets ha anunciat que, davant de la preocupaci贸 social generada amb l’oblit del nou Trueta en el pacte de govern, la CUP-G entrar脿 una pregunta al Parlament de Catalunya perqu猫 el Govern de la Generalitat especifiqui el calendari, el projecte i el pressupost de construcci贸 del nou Hospital Trueta amb l’objectiu de fer avan莽ar el projecte i que aquest es pugui executar el m茅s aviat possible.  

Vinyets afirma que “el nou hospital p煤blic de la Regi贸 Sanit脿ria, acompanyat del parc biom猫dic i de les facultats de l’脿mbit sanitari de la Universitat de Girona, 茅s un dels grans projectes per aquesta legislatura i que la CUP-G ser脿 garant que no quedi en un calaix com els 煤ltims anys“.  

La diputada ha recordat que abans de les eleccions auton貌miques, ERC i Junts s’omplien la boca amb el nou Trueta per貌 que quan ha arribat l’hora de governar han deixat el projecte enrere. 

La CUP-G es mostra “preocupada” per l’arribada de Jaume Gir贸 al Govern i veu “inquietant” el seu nomenament 

Segons un despatx de l’Ag猫ncia Catalana de Not铆cies, la CUP-G no veu amb bons ulls l’elecci贸 de l’exdirectiu de Caixabank i la Fundaci贸 La Caixa, Jaume Gir贸, per a que ocupi la cadira del conseller d’Economia al nou govern de Pere Aragon猫s. 

El grup parlamentari CUP-G, soci preferent del nou executiu de la Generalitat de Catalunya i un dels grups que han fet possible la investidura del nou president, ha q眉estionat el nom triat per JxCat per a un dels departaments clau. 

En declaracions a TV3, el diputat de la CUP-G Pau Juvill脿 ha considerat que alg煤 com Jaume Gir贸, “que ve d’on ve i t茅 la traject貌ria que t茅, inquieta“. “Un conseller amb aquesta traject貌ria, ens preocupa“, ha dit, tot afegint que la CUP-G se centra m茅s en les pol铆tiques que en els noms per貌 admetent que Jaume Gir贸 t茅 un perfil que els crea neguit. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com