Desembre 3, 2022
Per Nord-Estl Libertari
161 vistes

La CUP-AMUNT, amb el grup CUP-Guanyem,  reclama més protecció a la Costa Brava 

Reivindiquen el parc dels canyons submarins en una visita a Palamós 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Palamós (Gavarres marítimes, Baix Empordà, comtat de Girona) 03/12/2022.- Llegim al diari El Punt Avui que la CUP-AMUNT, amb el suport parlamentari del grup CUP-Guanyem  va reivindicar ahir dijous a Palamós (Gavarres marítimes, Baix Empordà, comtat de Girona) el compliment de la moció aprovada al juliol al Parlament de Catalunya, respecte de la constitució del Conservatori del Litoral –actualment en tràmit– i la protecció efectiva del 30% de zones marines a la costa catalana. Malgrat això, els diputats Dani Cornellà –a la cambra catalana– i Marta Guillaumes –a la Diputació de Girona– van insistir que el PSC, ERC i Junts van rebutjar tirar endavant la creació del parc nacional dels sistemes dels canyons de la Costa Brava al ple de la Diputació de Girona. també van criticar el suport de les formacions parlamentàries als projectes d’energia eòlica marina unes milles nàutiques més al nord, davant de la badia de Roses, i van qualificar d'”hipocresia” que edils d’aquestes formacions hi votin en contra en els plens municipals. 

En la visita a Palamós, Cornellà també va lamentar que el govern local hagi autoritzat un tercer bloc de la urbanització de la Pineda d’en Gori, mentre els altres dos continuen pendents de les denúncies presentades al jutjat. Pel diputat del Parlament, acompanyat de la regidora cupaire de Palamós Roser Huete i el nou cap de llista, Alexan Weltz, si el Conservatori del Litoral ja estigués en marxa, podria haver intervingut per preservar els terrenys de la Pineda d’en Gori. 

Llegim al portal Llibertat.Cat que des de Palamós, la CUP-AMUNT amb representació del diputat al Parlament Dani Cornellà, la diputada a la Diputació de Girona Marta Guillaumes, l’edil Roser Huete i el nou candidat Alexan Weltz per la CUP Palamós van reivindicar el compliment dels acords aprovats al passat mes de juliol al Parlament de Catalunya, promoguts per una moció presentada per la CUP en defensa del medi litoral. Es va aprovar la creació del Conservatori del Litoral i fer efectiva la protecció del 30% de la superfície marina de la mar mediterrània al Principat de Catalunya, entre altres. Així mateix, reclamen la creació del Parc Nacional dels Sistemes dels Canyons de la Costa Brava, proposta presentada com a moció a la Diputació de Girona que va ser rebutjada per Junts, ERC i PSC

Segons paraules del candidat local Alex Weltz “hi ha eines que s’han de desenvolupar com el Conservatori del Litoral per protegir espais d’interès paissatgístic i no afavorir els interessos privats que només volen construir i especular amb edificacions arran de mar “. 

En la visita a Palamós, Cornellà també va lamentar que el govern local hagi autoritzat un tercer bloc de la urbanització de la Pineda d’en Gori, mentre els altres dos continuen pendents de les denúncies presentades al jutjat. Segons el diputat, si el Conservatori del Litoral ja estigués en marxa, podria haver intervingut per preservar els terrenys. 

Els quatre representats critiquen el suport de Junts, ERC i PSC en els ens supramunicipals com el Parlament o les Diputacions als projectes d’energia eòlica marina que es troben unes milles nàutiques més al nord, davant de la badia de Roses, i van qualificar d'”hipocresia” que edils d’aquestes formacions hi votin en contra en els plens municipals del territori afectat. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com