Octubre 21, 2021
Per Nord-Estl Libertari
152 vistes


La zona de Basses de l'Albera

La conservaci贸 de les Basses de l’Albera, objecte d’estudi d’un projecte europeu 

La iniciativa analitzar脿 la biodiversitat d’aquesta zona de l’Alt Empord脿 i la seva gesti贸 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Campmany (Albera, Alt Empord脿, vescomtat de Rocabert铆, comtat de Peralada) 21/10/2021.- Segons un despatx de l’Ag猫ncia Catalana de Not铆cies, les Bases de l’Albera, a l’Alt Empord脿, seran un dels casos d’estudi del projecte de recerca europeu H2020 Ponderful, liderat per la professora i coordinadora del grup de recerca en Ecologia Aqu脿tica de la Universitat de Vic (Plana de Vic, Osona, comtat d’Osona).  

Per una banda, s’analitzaran en profunditat sis d’aquestes basses durant la primavera, quan els nivell d’aigua siguin els adequats. Els mostrejos que s’hi faran permetran millorar el coneixement de la biodiversitat de la zona aix铆 com el seu funcionament i metabolisme.  

D’altra banda, a finals de novembre es posar脿 en marxa un grup de treball que s’allargar脿 durant quatre anys i que ha de permetre trobar estrat猫gies que garanteixi la seva conservaci贸 en un context de canvi clim脿tic. 

Con猫ixer les perspectives i opinions de la ciutadania en general sobre les Basses de l’Albera 茅s un element clau del projecte. 脡s per aix貌 que, coincidint amb la posada en marxa del grup de treball, tamb茅 s’ha elaborat i dif贸s una enquesta.  

L’equip d’investigadors del projecte demana a totes les persones que d’alguna manera o altra coneguin aquest h脿bitat que la responguin. Aquest estudi es far脿 en el marc del projecte europeu Pond ecosystems for resilient future landscapes in a changing climate (Ponderful), que t茅 per objectiu desenvolupar millors m猫todes de gesti贸 perqu猫 els estanys i les basses puguin ajudar a mitigar el canvi clim脿tic, protegir la biodiversitat i proporcionar serveis ecosist猫mics.  

El projecte est脿 finan莽at pel programa de recerca Horizon 2020 de la Uni贸 Europea amb gaireb茅 7 milions d’euros i compta amb m茅s de 50 investigadors de 18 instituts de recerca de nou estats de la Uni贸 Europea, a m茅s de Turquia i Uruguai, 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com