Gener 21, 2022
Per Nord-Estl Libertari
179 vistes

La Comissi贸 Europea investiga el tancament dels passos entre Catalunya Nord i el Principat de Catalunya 

L’executiu europeu instat les autoritats a cercar mesures alternatives, com ara la cooperaci贸 policial transfronterera refor莽ada 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Rab贸s (Albera, Alt Empord脿, comtat de Peralada) 21/01/2022.- Llegim a VilaWeb que Comissi贸 Europea ha reconegut que havia obert un “di脿leg pol铆tic i t猫cnic” amb l’Estat franc猫s veient la persist猫ncia del tancament de cinc passos entre Catalunya Nord i el Principat de Catalunya, i de quatre m茅s al Pa铆s Basc. 

L’executiu europeu respon aix铆 a una pregunta d’un grup d’eurodiputats, entre els quals hi ha Carles Puigdemont, Clara Ponsat铆 i Toni Com铆n, i considera que la mesura que aplica l’Estat franc猫s d’en莽脿 de fa mesos hauria de ser un 煤ltim recurs, en circumst脿ncies extraordin脿ries, que 茅s contrari a les obligacions de Schengen. Per aix貌, ha instat les autoritats franceses i espanyoles a explorar mesures alternatives, com ara la cooperaci贸 policial transfronterera refor莽ada. 

L’Estat franc猫s ha tancat els colls de Banyuls i de la Manrella, a m茅s de dos passos a la Cerdanya, fins el 30 d’abril de 2022. L’objectiu, diu, 茅s contenir l’amena莽a terrorista i la immigraci贸 irregula. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com