Gener 20, 2022
Per Nord-Estl Libertari
172 vistes

El Parlament de Catalunya rebutja la proposta de resoluci贸 de la CUP-G en contra del macro parc e貌lic mar铆 Tramuntana 

La Comissi贸 d’Acci贸 Clim脿tica del Parlament de Catalunya ha rebutjat la proposta de resoluci贸 de la CUP-G en contra del projecte de macro parc e貌lic mar铆 de la badia de Roses 

Tots els partits (Junts per Catalunya, ERC, PSC, En Com煤 Podem i Ciutadans) hi van votar en contra, excepte la CUP-G que hi van votar a favor i VOX, que es va abstenir 

L’empresa promotora del parc mar铆 es felicita 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Roses (Serra de Rodes, Alt Empord脿, comtat de Peralada) 20/01/2022.- Segons un despatx de l’Ag猫ncia Catalana de Not铆cies, la Comissi贸 d’Acci贸 Clim脿tica del Parlament de Catalunya ha rebutjat la proposta de resoluci贸 de la CUP-G en contra del projecte de macro parc e貌lic mar铆 de la badia de Roses, anomenat Tramuntana.  

Tots els partits (Junts per Catalunya, ERC, PSC, En Com煤 Podem i Ciutadans) hi van votar en contra, excepte la CUP-G que hi van votar a favor i VOX, que es va abstenir.  

“Els grups parlamentaris van recon猫ixer i agrair p煤blicament la tasca del parc Tramuntana de fomentar el di脿leg, el consens i la integraci贸 del projecte al territori, avalant el cam铆 recorregut”, asseguren els promotors en un comunicat.  

Les formacions contr脿ries a la resoluci贸 cupaire tamb茅 es van empla莽ar a estudiar la proposta de prova pilot amb tres aerogeneradors proposada. 

Els promotors del projecte celebren la votaci贸, que dona continu茂tat a la sessi贸 de compareixences del passat mes de desembre amb el membre de l’equip promotor Sergi Ametller; el S铆ndic Rafael Rib贸 i el vicepresident de la Plataforma Stop Macropac E貌lic Mar铆 Jordi Ponjoan. 

El representant de l’oposici贸 al parc de la badia de Roses, en el decurs de la seva compareixen莽a, va reiterar que la instal路laci贸 tindr脿 un gran impacte a la Costa Brava. “El nostre objectiu 茅s aturar-lo“, va assegurar Ponjoan. 

La CUP-G acusa els dos partits al Govern de la Generalitat “d’enganyar la gent“. 

La CUP-G ha em猫s un comunicat on critica la posici贸 dels partits que van votar en contra de la proposta de resoluci贸 i acusa les formacions de votar una cosa al Parlament i una altra als Ajuntaments. “No entenc com partits com ERC o Junts per Catalunya, que a tots els municipis han estat votant a favor de la moci贸 contra el macroparc, quan la mateixa proposta arribar al Parlament no hi donen suport“, afirma el diputat Dani Cornell脿. “D’aix貌 se’n diu enganyar la gent i trair el territori“, afegeix. 

Sense cap dubte la nostra aposta son les energies renovables, fent una transici贸 energ猫tica coherent amb els principis de respecte pels ecosistemes naturals i la biodiversitat [鈥. No podem permetre macroprojectes com aquest o els projectats a l’Albera, l’Anoia, l’Alta Segarra, la Terra Alta, les Garrigues i a molts altres indrets del nostre pa铆s“, assegura la formaci贸 parlament脿ria
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com