Gener 20, 2022
Per Nord-Estl Libertari
1,834 vistes

El Parlament de Catalunya rebutja la proposta de resolució de la CUP-G en contra del macro parc eòlic marí Tramuntana 

La Comissió d’Acció Climàtica del Parlament de Catalunya ha rebutjat la proposta de resolució de la CUP-G en contra del projecte de macro parc eòlic marí de la badia de Roses 

Tots els partits (Junts per Catalunya, ERC, PSC, En Comú Podem i Ciutadans) hi van votar en contra, excepte la CUP-G que hi van votar a favor i VOX, que es va abstenir 

L’empresa promotora del parc marí es felicita 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Roses (Serra de Rodes, Alt Empordà, comtat de Peralada) 20/01/2022.- Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies, la Comissió d’Acció Climàtica del Parlament de Catalunya ha rebutjat la proposta de resolució de la CUP-G en contra del projecte de macro parc eòlic marí de la badia de Roses, anomenat Tramuntana.  

Tots els partits (Junts per Catalunya, ERC, PSC, En Comú Podem i Ciutadans) hi van votar en contra, excepte la CUP-G que hi van votar a favor i VOX, que es va abstenir.  

“Els grups parlamentaris van reconèixer i agrair públicament la tasca del parc Tramuntana de fomentar el diàleg, el consens i la integració del projecte al territori, avalant el camí recorregut”, asseguren els promotors en un comunicat.  

Les formacions contràries a la resolució cupaire també es van emplaçar a estudiar la proposta de prova pilot amb tres aerogeneradors proposada. 

Els promotors del projecte celebren la votació, que dona continuïtat a la sessió de compareixences del passat mes de desembre amb el membre de l’equip promotor Sergi Ametller; el Síndic Rafael Ribó i el vicepresident de la Plataforma Stop Macropac Eòlic Marí Jordi Ponjoan. 

El representant de l’oposició al parc de la badia de Roses, en el decurs de la seva compareixença, va reiterar que la instal·lació tindrà un gran impacte a la Costa Brava. “El nostre objectiu és aturar-lo“, va assegurar Ponjoan. 

La CUP-G acusa els dos partits al Govern de la Generalitat “d’enganyar la gent“. 

La CUP-G ha emès un comunicat on critica la posició dels partits que van votar en contra de la proposta de resolució i acusa les formacions de votar una cosa al Parlament i una altra als Ajuntaments. “No entenc com partits com ERC o Junts per Catalunya, que a tots els municipis han estat votant a favor de la moció contra el macroparc, quan la mateixa proposta arribar al Parlament no hi donen suport“, afirma el diputat Dani Cornellà. “D’això se’n diu enganyar la gent i trair el territori“, afegeix. 

Sense cap dubte la nostra aposta son les energies renovables, fent una transició energètica coherent amb els principis de respecte pels ecosistemes naturals i la biodiversitat […]. No podem permetre macroprojectes com aquest o els projectats a l’Albera, l’Anoia, l’Alta Segarra, la Terra Alta, les Garrigues i a molts altres indrets del nostre país“, assegura la formació parlamentària
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com