Gener 19, 2023
Per Direta
209 vistes

Avui 19 de gener és una cita important per a les relacions bilaterals entre els estats espanyol i francès, però també ho és per a l’independentisme català. L’endemà que Pedro Sánchez manifestés en conferència de premsa des de Brussel·les que “el procés s’ha acabat” i que avui dia a Catalunya regna el respecte i compliment de la Constitució ja es van començar a gestar les primeres convocatòries.

En una convocatòria d’urgència celebrada el 7 de gener i on van participar l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural i el Consell de la República es va decidir impulsar una mobilització unitària coincidint amb la trobada de caps d’estat. A la cita s’hi han sumat també la CUP, ERC i Junts, organitzacions sindicals com la IAC, Intersindical, USTEC i COS, així com una llarga llista d’entitats.

Sota el lema “Aquí no s’ha acabat res!” el punt de trobada principal és a partir de les nou del matí sota les columnes de Puig i Cadafalch de la muntanya de Montjuïc

A mesura que s’anaven coneixent els detalls de la cimera també es concretava el lloc i l’hora de la resposta unitària. Sota el lema “Aquí no s’ha acabat res!” el punt de trobada principal és a partir de les nou del matí sota les columnes de Puig i Cadafalch de la muntanya de Montjuïc, a només uns pocs centenars de metres d’on es reuniran Sánchez i Macron. Per la seva banda, també s’ha convocat un bloc juvenil a la confluència de l’avinguda Francesc Ferrer i Guàrdia amb el carrer de Mèxic, amb la presència de Batec.

Els cossos policials que han de garantir la seguretat de la cimera fa dies que hi treballen, amb diverses escenaris depenent de l’evolució de la protesta a peu de Montjuïc. Descartada l’arribada a través de l’avinguda de Maria Cristina de les llargues comitives presidencials provinents de l’aeroport de Barcelona –un lloc on es preveu la presència de milers de manifestants–, l’opció més probable és atravessar la muntanya de Montjuïc per la carretera de Miramar i l’avinguda de l’Estadi, una maniobra que forçosament provocarà el tall de la Ronda de Litoral en hora punta. Una segona opció seria arribar al MNAC creuant tota l’avinguda del Paral·lel i tombant pel carrer Lleida, però això implicaria una major afectació a vehicles i vianants dels barris de Sant Antoni i Poble-sec.

El Centre de Coordinació policial s’ha situat a la comissaria de Sant Martí i estarà comandat pel comissari Eduard Sallent, comptarà amb el suport del Cos Nacional de Policia, la Guàrdia Civil i la Guàrdia Urbana i es preveu el despleçament a Barcelona d’unitats antiavalot dels Mossos d’arreu de Catalunya.
Autor font: Directa.cat