Novembre 24, 2021
Per CGT-UOC Catalunya
278 vistes


El catal脿 a les escoles no es toca

La Confederaci贸 General del Treball fa una crida a la desobedi猫ncia per part del Departament d鈥橢ducaci贸 i dels i les docents davant l鈥檃tac que suposa l鈥檕bligatorietat d鈥檜n 25% d鈥檈nsenyament en castell脿 als centres educatius catalans, despr茅s que ahir, 23 de novembre, el Tribunal Suprem rebutg茅s un recurs de la Generalitat contra una sent猫ncia del Tribunal Superior de Just铆cia de Catalunya.

Aix铆 mateix, el sindicat reclama anar un pas m茅s enll脿 i insta el Departament d鈥橢ducaci贸 a garantir que el model d鈥檌mmersi贸 ling眉铆stica tingui plena implantaci贸 en els centres educatius catalans.

La CGT fa aquestes demandes despr茅s de con猫ixer les alarmants dades d鈥檜sos del catal脿 en els centres. L鈥檌nforme recentment publicat mostra que actualment tan sols un 46鈥8% del professorat d鈥橢SO s鈥檃dre莽a sempre en catal脿 a l鈥檃lumnat i, nom茅s un 21鈥4% d鈥檃quest alumnat l鈥檜tilitza a l鈥檋ora de relacionar-se entre s铆, cosa que representa una forta davallada respecte les dades d鈥檃nteriors informes.

La CGT considera que un model d鈥檌mmersi贸 real en els centres educatius 茅s un dels aspectes essencials per garantir la cohesi贸 social i la igualtat d鈥檕portunitats, alhora que evita la segregaci贸 ling眉铆stica de l鈥檃lumnat. Aix铆 mateix, el model d鈥檌mmersi贸 ling眉铆stica va sorgir d鈥檜n ampli consens social i actualment rep el suport del 82% de la poblaci贸 de Catalunya, segons un estudi de Plataforma per la Llengua.

脡s per tot aix貌 que reclamem valentia al Departament d鈥橢ducaci贸 perqu猫 lideri un moviment d鈥檌nsubmissi贸 en resposta als atacs a la llengua catalana per part de la judicatura i que vagi m茅s enll脿 a fi de vetllar per un model d鈥檌mmersi贸 real en catal脿 en tots els centres educatius.

Federaci贸 d鈥橢nsenyament de la CGT Catalunya
Federaci贸 d鈥橢nsenyament de la CGT Catalunya
https://www.cgtensenyament.cat
@CGTEnsenyament
Autor font: Cgtcatalunya.cat