Novembre 27, 2020
Per CGT Diputaci贸 De BCN
332 vistes


Realitzarem un ple confederal extraordinari aquest mes d鈥檕ctubre per debatre les respostes sindicals i socials a la crisi del coronavirus

El Comit猫 confederal reunit aquest dimarts al mat铆 [dimarts 7 de juliol] a Barcelona ha decidit celebrar un ple a l鈥檕ctubre.

La classe treballadora estem vivint una situaci贸 excepcional que, molt possiblement, es complicar脿 els propers mesos. El capitalisme est脿 traslladant el cost de la crisi del coronavirus als i les treballadores, en forma d鈥橢RTO, ERO i de subsidis p煤blics a empreses privades. Tamb茅 est脿 aprofitant la crisi per adoptar mesures que feia temps que tenien previstes, com la concentraci贸 empresarial, el tancament i deslocalitzaci贸 de plantes productives, canvis en la regulaci贸 laboral i en les formes de treball, etc. Els ERO de la Nissan i empreses vinculades en s贸n alguns exemples, com tamb茅 les exoneracions r猫cord de cotitzacions concedides a les empreses per part dels governs que presagien retallades imminents. Possiblement aquest estiu i inicis de tardor veurem com bastants ERTO esdevenen ERO i com moltes empreses aprofiten per fer xantatges als seus treballadors i emp猫nyer-los a pactar retrocessos a les seves condicions de treball i de vida. Assistirem tamb茅 a un increment de l鈥檃tur i a una extensi贸 de la precarietat que ja colpeja especialment a dones, joves i migrants.

Com a organitzaci贸 sindical compromesa amb la defensa de la classe treballadora i amb la transformaci贸 de la societat, des de la CGT caldr脿 que donem una resposta clara i contundent a aquestes situacions. Aquesta resposta l鈥檋aurem de construir entre totes i tots els afiliats de l鈥檕rganitzaci贸: analitzant la situaci贸, pensant propostes d鈥檃ctuaci贸 i estrat猫gies. Per aquesta ra贸, el Comit猫 confederal de la CGT de Catalunya ha aprovat la realitzaci贸 d鈥檜n ple confederal extraordinari el cap de setmana dels dies 10 i 11 d鈥檕ctubre amb un punt 煤nic a l鈥檕rdre del dia:

鈥 La resposta sindical i social de la CGT de Catalunya a les diferents mesures derivades de l鈥檈stat d鈥檃larma de mar莽-juny de 2020

A partir d鈥檃ra, els prop de 18.000 afiliats i afiliades de la CGT, el tercer sindicat de Catalunya, estan cridats a preparar pon猫ncies on s鈥檃nalitzi la situaci贸 actual i es plantegin propostes d鈥檃ctuaci贸 pels propers mesos. Les pon猫ncies es debatran en les assemblees d鈥檃filiats/des dels 54 sindicats que composen la CGT de Catalunya, debat que ser脿 traslladat al ple confederal, el m脿xim 貌rgan de decisi贸 de l鈥檕rganitzaci贸 junt amb els congressos.

Els i les treballadores no ens quedarem passives mentre ens volen fer pagar una crisi que, tamb茅, ho 茅s del sistema. La CGT de Catalunya constru茂m la resposta per portar la lluita als carrers i a les empreses despr茅s de l鈥檈stiu.

Secretariat Permanent del Comit猫 Confederal de la CGT de Catalunya

http://cgtcatalunya.cat/spip.php?article13418
Autor font: Cgtdiba.wordpress.com