Juny 15, 2022
Per Direta
165 vistes

Deu persones han estat detingudes per presumptes delictes d’atemptat contra les altes institucions de l’Estat i un altre de desordres públics comesos durant una acció simbòlica realitzada el passat 6 d’abril a les portes del Congrés dels Diputats espanyol. Sis de les detencions s’han realitzat a Madrid i s’han produït contra militants del col·lectiu Extinció o Rebel·lió.

El col·lectiu ha denunciat en xarxes socials que les deu persones han estat citades a declarar, han passat diverses hores als calabossos i posteriorment han estat posades en llibertat amb càrrecs.

Després de passar diverses hores als calabossos han quedat en llibertat amb càrrecs del presumpte delicte d’atemptat contra les altes institucions de l’Estat

En l’acció que ha estat objecte de la intervenció de la Brigada Antiterrorista, desenes d’activistes i científics van llançar tint a l’entrada del Congrés tenyint de vermell les escalinates i les columnes del pòrtic amb una solució fàcil de netejar. Amb aquesta acció, aquest col·lectiu volia denunciar que la inacció dels governs en matèria climàtica està posant en greu perill la humanitat: “El retard en l’acció climàtica significa morts”, van explicar.

L’acció volia ser el corol·lari de la setmana de Rebel·lió Científica, en la qual es van dur a terme accions descentralitzades en vint-i-cinc països, coincidint amb la publicació del tercer capítol del sisè informe del Grup Intergovernamental d’Experts sobre el Canvi Climàtic (IPCC), un organisme creat per les Nacions Unides amb l’objectiu de fer front a l’emergència climàtica.
Autor font: Directa.cat