Juny 15, 2022
Per Direta
165 vistes

Deu persones han estat detingudes per presumptes delictes d鈥檃temptat contra les altes institucions de l鈥橢stat i un altre de desordres p煤blics comesos durant una acci贸 simb貌lica realitzada el passat 6 d鈥檃bril a les portes del Congr茅s dels Diputats espanyol. Sis de les detencions s鈥檋an realitzat a Madrid i s鈥檋an produ茂t contra militants del col路lectiu Extinci贸 o Rebel路li贸.

El col路lectiu ha denunciat en xarxes socials que les deu persones han estat citades a declarar, han passat diverses hores als calabossos i posteriorment han estat posades en llibertat amb c脿rrecs.

Despr茅s de passar diverses hores als calabossos han quedat en llibertat amb c脿rrecs del presumpte delicte d鈥檃temptat contra les altes institucions de l鈥橢stat

En l鈥檃cci贸 que ha estat objecte de la intervenci贸 de la Brigada Antiterrorista, desenes d鈥檃ctivistes i cient铆fics van llan莽ar tint a l鈥檈ntrada del Congr茅s tenyint de vermell les escalinates i les columnes del p貌rtic amb una soluci贸 f脿cil de netejar. Amb aquesta acci贸, aquest col路lectiu volia denunciar que la inacci贸 dels governs en mat猫ria clim脿tica est脿 posant en greu perill la humanitat: 鈥淓l retard en l鈥檃cci贸 clim脿tica significa morts鈥, van explicar.

L鈥檃cci贸 volia ser el corol路lari de la setmana de Rebel路li贸 Cient铆fica, en la qual es van dur a terme accions descentralitzades en vint-i-cinc pa茂sos, coincidint amb la publicaci贸 del tercer cap铆tol del sis猫 informe del Grup Intergovernamental d鈥橢xperts sobre el Canvi Clim脿tic (IPCC), un organisme creat per les Nacions Unides amb l鈥檕bjectiu de fer front a l鈥檈merg猫ncia clim脿tica.
Autor font: Directa.cat