Agost 12, 2021
Per El Pratl Libertari
202 vistes


«Els usuaris no han dubtat a assenyalar el que majoritàriament consideren com una nova faula de l’extrema dreta per a alimentar el discurs d’odi de la formació liderada per Santiago Abascal».

.

Diumenge passat, el pratenc Antonio Gallego es feia viral després de tuitar sobre el que el propi polític definia com a “separatisme tòxic”. El Secretari General i Portaveu Adjunt de Vox en el Parlament del Principat utilitzava les seves xarxes socials per a contar el que, presumptament, havia succeït als seus fills: “Mis hijos ya tienen su grupito de amigos en el camping. Se ha incorporado uno nuevo: Julen, un chavalín de Guipúzcoa, incapaz de jugar con los demás al no hablar ni una palabra de español. Ni una”..

Ràpidament, el polític d’ultradreta rebia una onada de missatges en els quals es posava en dubte la veracitat de la història. “Os lo vuelvo a repetir: Julen, de 5 años, residente en Guipúzcoa, no sabe ni una palabra de español. Ni una. Ni oye el español en casa, ni en el colegio”, reafirmava el diputat. Davant les preguntes dels qui qüestionaven la història i preguntaven qui li havia donat llavors la informació de Julen, el polític contestava que havien estat els pares del nen. “Qué fuerte, los padres de Julen sí hablan español. Para mí que Julen es sordomudo…”, ironitzava un tuitairè.

I és que la història de Julen no sona creïble per a gairebé ningú. Per això, els usuaris no han dubtat a assenyalar el que majoritàriament consideren com una nova faula de l’extrema dreta per a alimentar el discurs d’odi de la formació liderada per Santiago Abascal. En resposta al “invent” de Gallego, la plataforma s’ha replet de memes i publicacions que qüestionen la credibilitat de la polèmica i viral història.
Autor font: Elpratllibertari.cat