Gener 20, 2022
Per Nord-Estl Libertari
172 vistes

Manifestació el 26 de febrer a Girona pel cas 21 raons 

Tres anys després de les detencions pel tall del TAV, el judici serà el 10 de març 

Judici a Girona dimecres 26 de gener per les protestes postsentència 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 20/01/2022.- Llegim al diari El Punt Avui que s’han complert tres anys del cas 21 raons. El 16 de gener del 2019, la Policia Nacional espanyola va arrestar setze persones, entre les quals hi havia l’alcalde Verges, Ignasi Sabater, i l’aleshores alcalde de Celrà i actual diputat de la CUP-G Dani Cornellà. Se’ls acusava d’un delicte de desordres públics per haver participat, presumptament, en el tall de les vies del TAV a l’estació de Girona durant el primer aniversari de l’1-O. En total hi havia 21 imputacions. A la majoria se’ls va arxivar la causa, però el jutjat envia a judici, el 10 de març, quatre dels encausats. Demana per a cada un quatre anys de presó i una responsabilitat civil de 62.000 euros que inclou les multes per les suposades lesions.  

S’ha convocat per al dissabte 26 de febrer una manifestació de suport. Encara està pendent de data el de Carla Costa, de La Forja. La Fiscalia la responsabilitza del tall de les vies del 14 d’octubre del 2019 i li demana dos anys i mig de presó. 

Judici dimecres per les protestes postsentència 

El 26 de gener, a les 09:30h, davant el Palau de Justícia de Girona s’ha convocat una concentració de suport a en Robert Llach, el jove detingut arran de les mobilitzacions per la sentència del procés, el 19 d’octubre del 2019. S’enfronta a sis anys i mig de presó i a 1.200 euros de multa, acusat de desordres públics, atemptat a agents de l’autoritat i lesions lleus. Va passar 25 dies a la presó.  

És el mateix cas que el jove de Llagostera Pau Sànchez. L’1 de desembre s’havia de celebrar el judici, però la defensa de Sànchez va demanar que se suspengués perquè els policies espanyols que van detenir el jove poguessin declarar presencialment. Es va acordar ajornar-lo fins al 6 de juliol. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com