Desembre 1, 2020
Per Nord-Estl Libertari
231 vistes


Necrol貌gica de Juan Paredes Rufete apareguda en el peri貌dic parisenc "Le Combat Syndicaliste" del 8 de gener de 1970

Necrol貌gica de Juan Paredes Rufete apareguda en el peri貌dic parisenc Le Combat Syndicaliste del 8 de gener de 1970

 

MEM脪RIA PROLET脌RIA DEL NORD-EST 

L’1 de desembre de 1901 neix a La Alberca de las Torres (Cordillera Sur de M煤rcia) l’anarcosindicalista Juan Paredes Rufete 

Militant de la CNT-AIT, En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, cam铆 de l’exili, pass脿 la frontera del Pirineu Oriental 

Juan Paredes Rufete: L’1 de desembre de 1901 neix a La Alberca de las Torres (Cordillera Sur, M煤rcia, M煤rcia) l’anarcosindicalista Juan Paredes Rufete. El seu pare es deia Gin茅s Paredes i la seva mare, Isabel Rufete.  

Era militant de la Confederaci贸 Nacional del Treball (CNT-AIT) des de molt abans de l’aixecament militar feixista de juliol de 1936. Lluit脿 com a voluntari des dels primers mesos de la guerra als fronts andalusos i despr茅s al Principat de Catalunya.  

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, cam铆 de l’exili, pass脿 la frontera del Pirineu Oriental. 

Exiliat, finalment s’establ铆 a Caors (脪lt, Occit脿nia). Milit脿 en la Federaci贸 Local de la CNT-AIT en l’Exili de Praissac (脪lt, Occit脿nia). Vidu de Josefa Saes, es cas脿 en segones n煤pcies amb Josefa Avil茅s.  

Juan Paredes Rufete va morir l’11 de desembre de 1969 al seu domicili de Caors i va ser inhumat dos dies despr茅s al cementiri d’aquesta localitat.  
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com