Febrer 1, 2023
Per Nord-Estl Libertari
1,828 vistes

Juan José Caba Pedrazo

Juan José Caba Pedrazo

El 19 de gener de 2017 es va publicar que “el 19 de gener de 1970 mor a París l’anarcosindicalista i resistent antifranquista Juan José Caba Pedrazo“. Ara tenim més dades: l’1 de febrer de 1920 neix a Manzanares (Campo de Calatrava, la Mancha Baja). Va morir el 19 de gener de 1970 a l’Hospital General d’Amboise (Indre-et-Loire, Centre-Val de Loire). 

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

L’1 de febrer de 1920 neix a Manzanares (Campo de Calatrava, la Mancha Baja) l’anarcosindicalista i resistent antifranquista Juan José Caba Pedrazo  

Destacat militant de la CNT, el febrer de 1949 va ser jutjat amb Marco Nadal i el juny de 1952, amb Joaquín Pueyo Moreno, tornà a escapar i, a través de la demarcació de Girona, pogué creuar clandestinament el Pirineu Oriental 

Va morir el 19 de gener de 1970 a l’Hospital General d’Amboise (Indre-et-Loire, Centre-Val de Loire) 

Juan José Caba Pedrazo: L’1 de febrer de 1920 neix a Manzanares (Campo de Calatrava, Ciudad Real, la Mancha Baja, la Mancha) l’anarcosindicalista i resistent antifranquista Juan José Caba Pedrazo, citat sovint erròniament el seu segon llinatge com Pedraza, i conegut com Juanjo. El seu pare es deia Manuel Caba i la seva mare, Miguela Pedrazo. 

La seva companya fou María Luisa Rene Gasca.  

Juan José Caba Pedrazo va morir el 19 de gener de 1970 a l’Hospital General d’Amboise (Indre-et-Loire, Centre, Val de Loire)  –algunes fonts citen erròniament la seva mort en 1959 a París (Illa de França). 

Si vols llegir la seva biografia

[https://nordestllibertari.blogspot.com/search?q=Juan+Jos%C3%A9+Caba+Pedrazo]. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com