Març 17, 2021
Per Nord-Estl Libertari
155 vistes

Foto antropomètrica de Josep Cuadradas Pol (25 de setembre de 1917)

Foto antropomètrica de Josep Cuadradas Pol (25 de setembre de 1917)

 

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 17 de març de 1886 neix a la Vila de Gràcia l’anarquista Josep Antoni Jaume Cuadradas Pol 

Immigrà a la Catalunya Nord, arribant-hi el 12 de setembre de 1917, i va ser qualificat per la policia de Perpinyà com a «anarquista militant, propagandista perillós i partidari de l’acció directa» 

Josep Cuadradas Pol: El 17 de març de 1886 neix a la Vila de Gràcia, actualment Barcelona, l’anarquista Josep Antoni Jaume Cuadradas Pol. El seu pare es deia Josep Cuadradas i la seva mare, Dolors Pol.  

Va treballar de mecànic i d’impressor i va participar activament a la Vila de Gràcia i a Barcelona en la vaga general revolucionària de Catalunya durant la darrera setmana de juliol de 1909.  

El 10 d’agost de 1914 es va casar a la Vila de Gràcia amb Eugènia Anton, amb qui tingué una criatura.  

Immigrà a la Catalunya Nord, arribant-hi el 12 de setembre de 1917, i va ser qualificat per la policia de Perpinyà (Plana de Rosselló, Rosselló) com a «anarquista militant, propagandista perillós i partidari de l’acció directa», quan fou fitxat el 25 de setembre d’aquell any.  

Després d’haver fet la verema a Cornellà de la Ribera (la Vall de la Tet, Rosselló), va ser enviat pels serveis de col·locació estrangera francesos a fer feina a les mines de carbó de Carmauç (Tarn, Occitània).  

Desconeixem la data i el lloc de la seva defunció. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com