Juliol 31, 2021
Per Nord-Estl Libertari
145 vistes

Ja funciona la Delegaci贸 de les Illes Balears del Consell per la Rep煤blica Catalana 

Presentada la Delegaci贸 de les Illes Balears al Palau dels Reis de Mallorca de Perpiny脿 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Perpiny脿 (Plana del Rossell贸, Rossell贸, comtat de Rossell贸) 31/07/2021.- El Consell per la Rep煤blica Catalana ha fet un pas molt important en el seu desplegament institucional i territorial amb la presentaci贸 oficial de la Delegaci贸 de la Catalunya Nord

El vicepresident Toni Com铆n ha explicat que la signatura del protocol de la creaci贸 de la Delegaci贸 de les Illes Balears 茅s fruit “d’una feina de molts mesos de converses amb el seu grup promotor“. A m茅s, ha destacat que l’anunci s’ha fet al Palau dels Reis de Mallorca a Perpiny脿 (Plana del Rossell贸, Rossell贸, comtat de Rossell贸), un espai simb貌lic i que, a m茅s, evidencia la cura per la totalitat de la naci贸 que t茅 el Consell per la Rep煤blica Catalana

Bernat Joan, ex-eurodiputat per ERC i en representaci贸 d’Eivissa (Piti眉ses, Illes Balears), ha destacat la import脿ncia del Consell per la Rep煤blica Catalana en la lluita internacional i tamb茅 la que fa a l’interior i ha posat de manifest com n’茅s de clau que tingui “la seva estructura fora de l’Estat espanyol“. Joan tamb茅 ha afegit que des de les Illes Balears “hi ha una part de la societat amb una simpatia per una Catalunya independent” i que s’ha d’impulsar una instituci贸 com el Consell per la Rep煤blica Catalanaque treballa per al conjunt de la naci贸 i la catalafonia“. 

Maria Ant貌nia Font, representant Mallorca, ha destacat que des de les Illes Balears no poden quedar amb les mans plegades davant la repressi贸 de l’Estat. Ha destacat que “el Consell treballa pel conjunt dels Pa茂sos Catalans i els cohesiona“, ja que “que som un sol poble“. Tamb茅 ha recordat que tamb茅 a les Illes Balears “es parla catal脿” i que hi ha molta gent que creu en l’autodeterminaci贸 i que “defensa l’1-O i la uni贸 cultural“. 

Signatura solemne a Perpiny脿 

A la tarda ha quedat constitu茂da oficialment la Delegaci贸 amb l’acte protocol路lari corresponent de signatura amb el president Carles Puigdemont, el vicepresident Toni Com铆n, els consellers Carme Garc铆a, Elisenda Paluzie, Llu铆s Puig i els representants de la Delegaci贸 de les Illes Balears, Bernat Joan, Esperan莽a Mar铆 i Maria Ant貌nia Font. Com a amfitrions, tamb茅 hi havia representants de la Delegaci贸 del Consell a la Catalunya Nord encap莽alada pel seu president, Jep Bonet. 

Reuni贸 del Govern Ampliat  

Al mat铆 durant la jornada, a m茅s, tamb茅 s’ha produ茂t una reuni贸 del Consell de Govern Ampliat (amb forces independentistes que no tenen representaci贸 al Parlament de Catalunya), amb la incorporaci贸 de dos membres m茅s. En total hi han participat Enric Folch (Solidaritat), Jordi Pesarrodona (Independentistes d’Esquerres), Josep Serra (MES), Albert Aragon猫s (Reagrupament) i Toni Roderic (Els Verds del Pa铆s Valenci脿). 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com