Agost 2, 2022
Per Nord-Estl Libertari
85 vistes

Investiguen una punxada a una noia durant la festa major de Viladamat 

L’Ajuntament rebutja l’agressi贸 i confirma que van acabar la festa abans d’hora tal com marca el protocol 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Viladamat (Baix Ter/Terraprim/Alt Empord脿, comtat d’Emp煤ries) 02/08/2022.- Llegim al portal El Geri贸 Digital que Investiguen una punxada a una noia durant la festa major de Viladamat (Baix Ter/Terraprim/Alt Empord脿, comtat d’Emp煤ries) el passat dissabte. Segons detalla el comunicat de premsa em猫s ahir per l’Ajuntament de Viladamat, la noia estava gaudint de la festa i un desconegut va punxar-la tot i que els informes cl铆nics detallen que no hi va haver cap submissi贸 qu铆mica.  

Els Mossos d’Esquadra estan investigant la punxada a la noia durant la nit del dissabte a la festa major de Viladamat. La noia va denunciar els fets a la comissaria dels Mossos de l’Escala (Baix Ter, Alt Empord脿, comtat d’Emp煤ries). A m茅s, des de l’Ajuntament de Viladamat asseguren que van aplicar el protocol previst per aquests casos amb la intervenci贸 del Punt Lila, una ambul脿ncia, personal de seguretat i els Mossos d’Esquadra. A m茅s, l’organitzaci贸 va suspendre la festa abans del previst, tal com tamb茅 marca el protocol. 

Des de l’Ajuntament de Viladamat rebutgen aquest tipus d’agressions i mostren solidaritat amb la v铆ctima. A m茅s, en un comunicat penjat a les xarxes socials asseguren que des del Consistori seguiran treballant per generar espais de festa segurs i donar eines a les dones perqu猫 se sentin tranquil路les i lliures. 

Segons Canal 10 Empord脿, de l’Escala, al Principat de Catalunya se n’han registrat fins al moment, un total de vint-i-tres, la majoria a Lloret de Mar (la Selva mar铆tima, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona). En cap dels casos hi ha hagut cap droga detectada, ni cap delicte confirmat a posteriori. El que s铆 que estan obertes s贸n les l铆nies d’investigaci贸 per saber perqu猫 es punxa. Hi ha casos que finalment no es denuncien i altres que, segons les valoracions dels sanitaris, no es consideren punxades. 

Els departaments d’Igualtat i Feminismes, Salut i Interior de la generalitat han actualitzat el protocol per abordar les punxades en espais d’oci nocturn amb la m脿xima efici猫ncia i coordinaci贸 possible. Aconsellen acompanyar a les persones agredides als espais habilitats com ara el Punt Lila o despla莽ar-se directament al centre sanitari m茅s proper. 

Discoteques i l’Ajuntament de Lloret es reuneixen dem脿 per tractar les punxades a l’oci nocturn  

Llegim al portal El Geri贸 Digital que representants de la Federaci贸 Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauraci贸 i Musicals (Fecasarm) i les discoteques de Lloret de Mar es reuniran dem脿 3 d’agost amb l’alcalde del municipi, Jaume Dulsat, per abordar la situaci贸 de les punxades denunciades a l’entorn de l’oci nocturn aquests darrers dies. 

En un comunicat, la Fecasarm vincula aquestes punxades a la submissi贸 qu铆mica i “fixa el seu origen en l’oci nocturn il路legal que va imperar sense cap mesura de seguretat” durant el tancament de sales durant la pand猫mia del covid-19. El secretari general de Fecasarm, Joaquim Boadas, ha valorat que les discoteques on hi ha hagut punxades “s贸n locals totalment segurs i els casos detectats van ser totalment puntuals, possiblement duts a terme per la mateixa persona“. Ha afegit que, aix铆 i tot, tots els establiments afectats han pres mesures per evitar nous casos, entre elles m茅s controls i registres als accessos que, “estan donant els seus fruits ja que han passat m茅s de deu dies des del darrer cas detectat i no s’ha produ茂t cap mes punxada a Lloret de Mar“. 

La Fecasarm tamb茅 ha destacat que les discoteques “han col路laborat en tot moment de manera estreta amb els Mossos d’Esquadra i amb la Policia Local, entregant-los totes les gravacions de les c脿meres de seguretat de cada una de les nits on s’han produ茂t punxades“. 

La reuni贸 de dem脿 ja estava fixada abans que es denunciessin les punxades per a que els representants de les discoteques exposessin a l’Ajuntament les mesures de seguretat que apliquen avui en dia. En aquest sentit la Fecasarm ha assenyalat que les discoteques afectades per les punxades estan “treballant intensament per tenir al dia la m脿xima distinci贸 internacional en mat猫ria de seguretat i qualitatTriple Excellence in Nightlife, que concedeix l’Associaci贸 Internacional d’Oci Nocturn. Una de les tres discoteques est脿 renovant aquesta distinci贸 mentre les altres treballen per implementar-la. 

S’han rebut 23 den煤ncies per punxades a l’oci nocturn: la majoria de les v铆ctimes s贸n dones, 22, i un noi 

Segons l’ag猫ncia EFE, el Principat de Catalunya suma ja 23 v铆ctimes de punxades, la majoria d’elles noies en zones d’oci nocturn a Lloret de Mar i Barcelona, sense que de moment cap d’elles hagi patit amb posterioritat una violaci贸 o un robatori i sense que s’hagi determinat si han estat drogades ni amb quina subst脿ncia. 

Segons han informat fonts policials, de les 23 v铆ctimes que han denunciat al Principat de Catalunya, des del passat 11 de juliol, 22 s贸n noies i una 茅s un noi, que van patir una punxada -en un cas va ser una temptativa- en discoteques o zones d’oci nocturn a Lloret de Mar, Barcelona i dues poblacions tur铆stiques m茅s. La policia t茅 oberts de moment un total de 21 atestats, ja que algunes de les v铆ctimes han denunciat de forma conjunta perqu猫 anaven juntes. 

Els Mossos d’Esquadra, que arran d’aquestes den煤ncies estan prenent declaraci贸 a testimonis i revisant les c脿meres de seguretat de discoteques per identificar a l’autor o autors d’aquestes punxades, mantenen totes les hip貌tesis obertes per tractar de determinar l’objectiu d’aquestes accions. 

Arran d’aquests casos, la Generalitat ha actualitzat els protocols d’actuaci贸 sobre aquesta problem脿tica, amb indicacions de com actuar i missatges clau per als diferents col路lectius. Els protocols del Govern de la Generalitat preveuen que una vegada la v铆ctima 茅s atesa pels serveis sanitaris se li haur脿 de fer una an脿lisi toxicol貌gic el m茅s aviat possible i s’haur脿 de valorar l’activaci贸 del protocol de profilaxi posexposici贸 a VIH. 

Ja al juny, davant l’augment de les pr脿ctiques de submissi贸 qu铆mica, principalment a trav茅s de les begudes, es va augmentar la seguretat i requisits a les zones d’oci nocturn i transport p煤blic. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com