Juliol 5, 2022
Per Nord-Estl Libertari
260 vistes

Instituts de les comarques gironines declaren 芦persona non grata禄 al conseller d’Educaci贸 de la Generalitat 

Els claustres de professors n’assenyalen la seva 芦neglig猫ncia en dotar dels recursos necessaris禄 a l’ensenyament p煤blic i el seu 芦tarann脿 intransigent禄 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Ripoll (Ripoll猫s, comtat d’Osona) 05/07/2022.- Llegim al Diari de Girona que diversos instituts de secund脿ria de les comarques gironines han aprovat als respectius claustres declarar 芦persona non grata禄 al conseller d’Educaci贸 de la Generalitat, Josep Gonz脿lez-Cambray. 

Un dels centres educatius que s’hi ha sumat 茅s l’Institut Abat Oliba de Ripoll (Ripoll猫s, comtat d’Osona). El passat 30 de juny el claustre de professors va aprovar la mesura per majoria absoluta. Segons Merc猫 Verg茅s, una de les docents del centre que va sol路licitar fer entrar la proposta a l’ordre del dia, 芦茅s una manera de mostrar el nostre descontent cap al conseller d’Educaci贸 per la manera com ha portat les nostres reivindicacions, ignorant-nos totalment禄, sentencia. A trav茅s d’un comunicat, el centre remarca que han declarat 芦persona non grata禄 al titular d’Educaci贸 per 芦la seva neglig猫ncia en dotar dels recursos necessaris (6% del PIB) a l’educaci贸 p煤blica perqu猫 tingui la qualitat que es mereix i garantir realment la igualtat d’oportunitats; el seu tarann脿 intransigent i gens negociador que demostra una actitud de manca de respecte cap al col路lectiu docent; la seva negativa permanent a posar els recursos necessaris perqu猫 el Decret d’Inclusi贸 sigui una realitat i no paper mullat; la seva insistent defensa de l’empobriment del curr铆culum educatiu que comporta una davallada significativa dels coneixements de l’alumnat i un menyspreu a la tasca docent; i la seva actitud contr脿ria a la millora i dignificaci贸 de les condicions laborals del professorat禄. 

Per la seva banda, l’Institut Frederic Mart铆 Carreras de Palafrugell (Gavarres mar铆times, Baix Empord脿, comtat de Girona), que en el claustre de professors tamb茅 va aprovar la declaraci贸 per majoria absoluta, en culpa, a m茅s, 芦les seves declaracions en qu猫 titlla de violents els professors que protesten pac铆ficament; i la seva inefic脿cia en la previsi贸 i la planificaci贸禄, detalla a trav茅s d’un comunicat.  

El claustre i el PAS de l’Institut La Sureda de Palafrugell, que va resoldre el veredicte per unanimitat, tamb茅 va apuntar a la 芦imposici贸 d’un nou curr铆culum educatiu del tot precipitada禄.  

Tamb茅 s’hi han adherit els claustres de professors de l’Institut Montgr铆 de Torroella de Montgr铆 (Baix Ter, Baix Empord脿, comtat d’Emp煤ries), el de l’Institut Vescomtat de Cabrera d’Hostalric (la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona), l’Institut de Castell贸 d’Emp煤ries (Alt Empord脿, comtat de Peralada). l’Institut Cendrassos de Figueres (la Garriga, Alt Empord脿, comtat de Besal煤), l’Institut Deulofeu de Figueres (la Garriga, Alt Empord脿, comtat de Besal煤) i l’Institut de Vidreres (la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona). 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com