Novembre 22, 2020
Per El Pratl Libertari
385 vistes


芦Presenten una proposta de resoluci贸 al Parlament del Principat para instar a reobrir el caso del assassinat de Pedro 脕lvarez. Ara far脿 15 anys enrere, el 21 de desembre de l鈥檃ny 2005 el Ple Municipal va rebutjar tractar aquest mateix pol猫mic cas禄.

Els grups parlamentaris de JxCat, ERC, CatECP i la CUP han presentat una proposta de resoluci贸 que vol que el Parlament exigeixi a la just铆cia la reobertura del cas de l鈥檃ssassinat de Pedro 脕lvarez el 1992. En roda de premsa al Parlament, els grups van explicar que volen acabar amb la 鈥渋mpunitat policial鈥 perqu猫 el principal sospit贸s del crim va ser un agent de la policia nacional espanyola.

Els grups volen que la cambra catalana se solidaritzi amb la plataforma i familiars de Pedro 脕lvarez i proposen que TV3 emeti un documental ja produ茂t que explica el cas. La plataforma ha fet una crida a acabar amb la 鈥渋mpunitat鈥 que denuncien que pateixen quan el cas est脿 a punt de prescriure.

Precisament aquest dissabte hi havia anunciada la presentaci贸 al Prat del citat documental produ茂t sota el t铆tol 鈥楴osotros no olvidamos鈥. Un acte on estava previst l鈥檃ssist猫ncia del director del documental i del pare del jove assassinat, i que ha hagut d鈥檃jornar-se per motiu de les mesures adoptades pel Covid-19.

Els familiars i la plataforma de suport han explicat que fa un temps van canviar d鈥檃dvocat per貌 que, igualment, diversos estaments judicials han rebutjat fins ara la reobertura del cas. Per aix貌, ara volen fer pressi贸 social per reclamar la reobertura i seguir lluitant contra els 鈥渁busos de poder鈥.

Han constatat que el sumari del cas 茅s ple 鈥渄鈥檌ncongru猫ncies鈥 i que s鈥檋a volgut evitar la celebraci贸 del judici. Tamb茅 han denunciat que els diferents governs espanyols hagin posat 鈥渢raves鈥 a la investigaci贸 i que hagin evitat donar-ne explicacions en seu parlament脿ria.

El cas que el Ple Municipal del Prat va rebutjar tractar

Ara far脿 15 anys enrere, el 21 de desembre de l鈥檃ny 2005, El Prat va viure un intent de dur el cas fins el Ple de l鈥橝juntament; diem intent perqu猫 el consistori va negar-se a debatre-ho al Ple ignorant deliberadament la presentaci贸 d鈥檜na instancia ciutadana per intervenir-hi en cerca d鈥檜na declaraci贸 institucional de suport, davant les moltes irregularitats en relaci贸 al cas que denunciaven els familiars de Pedro 脕lvarez.

Segons van denunciar al seu dia membres del desaparegut KOP -Alta Tensi贸- que van donar suport a la iniciativa impulsada per la Plataforma Pedro Alvarez, poc abans d鈥檃quest ple de 2005, al voltant d鈥檜na desena de persones havien estat pr猫viament identificats per agents de la policia municipal per desplegar una pancarta denunciant el cas de Pedro, impedint-los  posteriorment tamb茅 l鈥檃cc茅s al ple -que 茅s, recordem-ho, d鈥檃cc茅s p煤blic-. El Ple per貌 no va estalviar-se el creuament de retrets, entre alguns dels assistents del p煤blic i l鈥橝lcalde Llu铆s Tejedor secundat pel tinent d鈥檃lcalde Rafael Duarte.

____________________________________________________________

Informaci贸 relacionada:

El Casal 鈥楲a Llavor鈥 anuncia la suspensi贸 de la presentaci贸 del documental sobre l鈥檃ssassinat de Pedro 脕lvarez

Apunt de prescriure el cas de l鈥檃ssassinat de Pedro Alvarez
Autor font: Elpratllibertari.cat