Maig 11, 2021
Per El Pratl Libertari
2,327 vistes

«De l’operació d’Inspecció de Treball de Catalunya, a banda de l’empresa de transport DHL, també han resultat sancionades deu empreses subcontractistes.»

Protesta laboral al Prat de Llobregat protagonitzada per repartidors de DHL subcontractats el passat novembre de 2020.

Inspecció de Treball de Catalunya va iniciar durant el juliol de 2020 una actuació d’investigació a l’empresa de transport DHL EXPRESS SPAIN SL i també a deu empreses subcontractistes. El resultat de la investigació ha estat concloure que 37 treballadors es veuen perjudicats per aquestes contractacions perquè se’ls aplica un conveni col·lectiu inferior al que els correspondria si fossin contractades directament per DHL.

Entre altres perjudicis, Inspecció de Treball ha constatat que, com a conseqüència d’aquest incompliment de la normativa laboral, les persones treballadores tenen inferiors condicions econòmiques. La quantia total de les sancions que han estipulat per això és de 248.310 euros, dels que 185.800 corresponen a l’empresa DHL EXPRESS SPAIN SL. Les sancions corresponents a les deu empreses subcontractistes sumen 62.510 euros, a raó de 6.251 euros cadascuna.

______________________________________

Informació relacionada:

Repartidors del centre de DHL al Prat aturen l’activitat per exigir la regularització de la seva situació laboral

Article publicat originalment al Diari del Treball amb fotografia del Prat Ràdio
Autor font: Elpratllibertari.cat