Maig 16, 2022
Per CNT Barcelona
2,507 vistes

El passat dimecres, 4 de maig, ens va citar Inspecció de Treball i Seguretat Social (ITSS), juntament amb els responsables del 061/Salut Respon de Serveo, a causa d’una denúncia interposada el novembre del 2021. Després de mesos reclamant una reunió a l’empresa, avui ha sigut el primer cop que hem dialogat. Evidentment, la directiva no ha reconegut que s’estigui vulnerant el conveni col·lectiu ni l’Estatut dels Treballadors; tampoc ha proposat cap solució. La inspectora d’ITSS ha vist indicis d’irregularitats i ha insistit a Serveo que s’assegui a parlar amb nosaltres per negociar una solució, tal com hem estat reclamant des de l’agost del 2021. Si això no succeeix abans del 23 de maig, se’ns tornarà a citar i el procediment d’ITSS continuarà endavant; el dia d’avui Serveo segueix sense voler dialogar.

Recordem que ocupar vacants amb noves contractacions sense oferir-les al personal de l’empresa vulnera la llei vigent. És evident que Serveo vol desgastar-nos perquè renunciem al nostre lloc de treball: poques hores després de la reunió, van publicar una nova oferta laboral externa on ofereixen els llocs de treball que nosaltres sol·licitem des de fa mesos.

Per aquest motiu, el dijous 5 de maig, novament vam realitzar un piquet davant de CECOS Bital i CECOS Motors. Aquest cop el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) va decidir posicionar-se en el conflicte, alertant als Mossos d’Esquadra de la nostra presència. Els agents no van trobar cap inconvenient en la nostra activitat i ni tan sols van veure la necessitat d’identificar-nos; recordem que l’acció sindical és un dret fonamental.

Sense diàleg i enteniment, mantindrem obert el conflicte sindical fins que tots/es els afiliats/des de CNT puguin ampliar la seva jornada ordinària al contracte i rebin la formació corresponent a una habilitat diferent de gestor/a Covid.

Secció SIndical 061/Salut Respon
Autor font: Cntbarcelona.org