Novembre 30, 2022
Per Nord-Estl Libertari
279 vistes

Inspecció de Treball creu que Ryanair vulnera el dret de vaga 

Durant les mobilitzacions convocades pels sindicats USO i Sitcpla des del començament de l’estiu passat 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Vilobí d’Onyar (Salitja, la Selva, comtat de Girona) 30/11/2022.- Llegim al diari El Punt Avui que la Inspecció de Treball ha determinat que l’aerolínia irlandesa de baix cost Ryanair ha vulnerat el dret de vaga dels seus tripulants de cabina (TCP) al Regne d’ Espanya durant les mobilitzacions convocades pels sindicats USO i Sitcpla des del començament de l’estiu passat. 

En el seu informe elaborat després de les denúncies interposades per USO per la vulneració de drets per part de Ryanair durant aquestes mobilitzacions, Inspecció de Treball assegura que, entre d’altres infraccions, la companyia ha substituït treballadors en vaga per uns altres no vinculats als centres de treball. 

USO ha indicat aquest dimecres, en un comunicat, que confia que, després de l’informe de la Inspecció de Treball, els gairebé 40 acomiadaments de tripulants duts a terme per Ryanair per secundar la vaga es converteixin en nuls. 

La Inspecció de Treball ha confirmat també la falta d’informació per part de l’aerolínia sobre els vols programats com a serveis mínims en les primeres jornades de vaga, així com l’abús per part de Ryanair en la designació de guàrdies a un nombre de treballadors més gran que l’habitual. 

A això se suma el reforç de tripulacions amb persones portades d’altres estats membres de la Unió Europea i de tercers països per operar vols no protegits pels serveis mínims, o la modificació dels mateixos als TCP inicialment assignats per d’altres de diferents, sense la deguda antelació, informació o en temps de descans. 

Així mateix, considera que la interpretació realitzada per la companyia de la resolució del Ministeri de Transports del Govern espanyol sobre serveis mínims ha anul·lat, en diferents aeroports, la possibilitat dels treballadors de secundar la vaga, en estar tots assignats a serveis mínims. 

Inspecció de Treball ha estès diverses actes d’infracció greu i una molt greu contra Ryanair per vulneració de drets fonamentals als aeroports de Madrid, Barcelona-El Prat J.Tarradellas, Màlaga, Alacant, Girona-Costa Brava (Vilobí d’Onyar) i les Balears, proposant la imposició de sancions en el seu grau màxim. 

Per exemple, a l’aeroport de Barcelona-El Prat, on s’apunta a una infracció molt greu, els inspectors, després de realitzar dues visites, han acreditat que l’empresa ha substituït tripulants de cabina adscrits a aquesta base que estaven exercint el seu dret de vaga per uns altres, no vinculats a la mateixa, d’acord amb l’informe del Ministeri de Treball. 

Les quanties d’aquestes sancions oscil·len entre els 3.751 euros i els 7.500 en el cas de les greus, i dels 120.006 als 225.018 euros. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com