Desembre 4, 2020
Per Nord-Estl Libertari
346 vistes

Insisteixen que cal aturar les obres al camí de ronda de Palamós 

SOS Costa Brava i Salvem la Pineda d’en Gori van organitzar ahir el tercer esmorzar reivindicatiu al camí de ronda per aturar les màquines i així poder reivindicar l’existència d’un camí de ronda natural 

La portaveu de Salvem la Pineda d’en Gori, Zeta Figa, assegura que les obres convertiran la zona en un “parc urbà  

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Palamós (Gavarres mar, Baix Empordà, comtat de Girona) 04/12/2020.- Segons Ràdio Capital, l’Ajuntament de Palamós (Gavarres mar, Baix Empordà, comtat de Girona), ja fa unes setmanes que han començat les obres al camí de ronda, tipus parc urbà litoral. Tot i així, les entitats ecologistes no deixen d’insistir que s’han d’aturar. Ahir mateix les plataformes SOS Costa Brava i Salvem la Pineda d’en Gori van organitzar un esmorzar reivindicatiu a les set del matí al camí de ronda. Segons la portaveu de Salvem la Pineda d’en Gori, Zeta Figa, l’objectiu era evitar que les màquines comencessin les obres en el tram entre la Pineda i Castell. Les màquines però, no van arribar al lloc. 

Zeta Figa explica que la causa podrien ser les al·legacions que van presentar a l’Ajuntament de Palamós fa dues setmanes perquè s’aturin les obres. Diu que s’han ampliat i també van dirigides a la Direcció General d’Urbanisme i al cap d’Urbanisme de Girona. 

La portaveu assegura que l’Ajuntament de Palamós no està complint amb les condicions que els organismes públics van posar al projecte. 

Zeta Figa també denuncia el fet que es volen construir una sèrie de miradors, i que molts d’ells són de formigó. Diu que aquests són exagerats i que comporten una “gran afectació al paisatge“. 

Finalment, la portaveu de Salvem la Pineda d’en Gori explica que l’Ajuntament sap que hi ha molta gent que s’oposa a aquest projecte. Assegura que no es va permetre la participació ciutadana i que no es va tenir en compte la voluntat de la gent. 

Junts per Catalunya demana debat 

I precisament això és va demanar a l’últim ple de l’Ajuntament de Palamós, que es pogués fer un debat sobre el tema. Va ser el grup de Junts per Catalunya (JxC) qui va demanar que l’equip de govern debati el projecte amb els grups municipals que s’hi oposen, com Salvem la Pineda d’en Gori. El portaveu del grup de JxC, Raimon Trujillo, va explicar a Ràdio Palamós que s’han de poder debatre, almenys, determinats aspectes del projecte. 

El grup d’ERC, però, va mantenir que el projecte ha seguit totes les passes legals i que l’Ajuntament no aturarà les obres en cap tram. 

Comissió de Territori del Parlament de Catalunya 

La plataforma Salvem la Pineda d’en Gori podrà exposar les denúncies i queixes contra el projecte al Parlament de Catalunya. Això és possible després de la petició que va fer el diputat de Catalunya en Comú Podem, David Cid, el passat mes d’octubre. La proposta es va aprovar per unanimitat. Zeta Figa diu que ho valoren molt positivament però que no tenen “gaire clar” com acabarà perquè encara no tenen data i no saben si finalment hi podran anar abans del 21 de desembre. 

El diputat, David Cid, assegura que treballaran perquè aquesta compareixença es pugui produir abans que acabi la legislatura. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com