Gener 17, 2022
Per CNT Barcelona
292 vistes

Al juliol de 2021 vam crear la Secció Sindical de la CNT al servei 061/Salut Respon – Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), actualment subcontractat a Ferrovial Servicios S.A.

La pandèmia ha demostrat, un cop més, que som un servei essencial. A cada onada de contagis de la Covid-19 ens hi deixem la pell i assumim setmanes continuades de sobrecàrrega de feina, pagant-ho amb el desgast de la nostra salut física i mental.

I què rebem a canvi? La política habitual de l’empresa consisteix en la rotació constant de personal, el menyspreu cap a la nostra feina i la permanent amena a d’acomiadament a causa la contractació fraudulenta. Si no, quin sentit té que treballem sota el conveni de contact center (telemarketing)? Sense nosaltres, el SEM no funciona. Pensa en qui t’atén la trucada, qui concreta on ets, qui identifica les teves necessitats, qui et traspassa amb personal sanitari i qui t’envia una ambulància quan la situació ho requereix.

És evident que aquest model de negoci permet maximitzar els beneficis, ignorant que som un servei essencial on hi ha vides que depenen directament de la nostra feina. Els impostos han de servir per oferir serveis públics de màxima qualitat, per això creiem que l’única solució és la internalització del servei i que sigui gestionat directament pel Sistema d’Emergències Mèdiques.

Des del primer moment hem apostat per la via del diàleg, per tant, li vam sol·licitar una reunió a Ferrovial amb l’objectiu d’exposar les nostres reivindicacions i arribar a un acord. La resposta va ser negativa apel·lant a què no tenim dret a reunió perquè no formem part del comitè d’empresa, però des d’aquí els recordem que no és obligatori formar-ne part per a poder reunir-nos i ser reconeguts/des. Posteriorment, li vam proposar una reunió al SEM, però directament no vam obtenir resposta.

Des de llavors, l’empresa ha ignorat totes les nostres comunicacions i ens ha deixat clar que rebutja la via del diàleg i l’acord, per tant, ens veiem amb l’obligació d’iniciar un conflicte sindical.


TAULA REIVINDICATIVA SECCIÓ 061 – FERROVIAL SERVICIOS S.A.

● Finalització immediata de la vulneració del conveni col·lectiu del sector.

● Internalització: apostem per un servei de titularitat, gestió i provisió 100% pública.

● Reconeixement de la categoria professional i aplicació del conveni del SEM: som gestors/es professionals en un servei d’emergències mèdiques. Ni som telemarketing ni la nostra feina es pot aprendre en pocs dies.

● Finalitzar immediatament la discriminació i tractes de favor cap als treballadors/es en tots els centres de treball. No acceptem que treballadors/es que fan les mateixes jornades i realitzen les mateixes funcions rebin un tracte diferenciat.

● Crear un pla transparent de recol·locació dels i les treballadores contractats/des durant la pandèmia originada per la Covid-19 que desitgin continuar treballant en el servei.

● Contractes indefinits: la contínua rotació de personal precaritza el servei i l’allunya de la qualitat que la ciutadania mereix.

● Calendari laboral anual que s’exposi de manera accessible i visible per a tots els treballadors/es, respectant l’antelació convinguda.


Secció Sindical 061 CNT Barcelona
Autor font: Cntbarcelona.org