Novembre 29, 2021
Per CGT Diputaci贸 De BCN
208 vistes

INFORMACI脫 SOBRE LA REUNI脫 DE MGNmc DE LA DIPUTACI脫 DEL 25 DE NOVEMBRE + DARRERA CRIDA A LA VAGA DEL SECTOR P脷BLIC DEL 30-N

Companyes, companys,

El dijous passat, dia 25 de novembre, es va celebrar una reuni贸 de la Mesa General de Negociaci贸 de mat猫ries comunes de la Diputaci贸 de Barcelona. Es van tractar diversos temes, entre ells l鈥aprovaci贸 del calendari laboral 2022, la majoria dels quals hauran de continuar essent tractats en reunions posteriors, at猫s que aquesta reuni贸 va servir b脿sicament per a que les diferents parts posessin sobre la taula la seva postura inicial en relaci贸 als mateixos.

Volem destacar, amb tot, dues de les q眉estions que es van tractar. En primer lloc, i en relaci贸 a l鈥橝cord de la MGNmc d鈥1 de desembre del 2020 relatiu a la percepci贸 d鈥檜na indemnitzaci贸 per les despeses de connectivitat ocasionades per la prestaci贸 de serveis en la modalitat de treball a dist脿ncia derivada de la situaci贸 de crisi sanit脿ria provocada per la COVID-19 (https://bit.ly/3D291iH) el qual, com sabeu, continua hores d鈥檃ra sense ser ratificat per l鈥櫭瞨gan competent (el Ple de la Diputaci贸) i, per tant, sense ser efectivament aplicat, la Direcci贸 dels Serveis de RRHH va adquirir el comprom铆s de tornar a posar en circulaci贸 el decret de ratificaci贸 de l鈥檃cord, per a que es pugui abonar en breu la indemnitzaci贸 de 41,4 EUR mensuals contemplada en el mateix. Si b茅 encara no tenim una confirmaci贸 del termini de pagament, i restarem vigilants fins que aquest no s鈥檋agi efectuat, considerem que es tracta d鈥檜na bona not铆cia, que almenys desencalla la implementaci贸 d鈥檜n acord l鈥檈fectivitat del qual (tot i haver estat negociant amb exclusi贸 de la CGT) bona part de la plantilla porta un any esperant.

Dit aix貌, volem recordar que continua havent-hi un acord molt important subscrit a la MGNmc per les mateixes dates, el del nou model de la Carrera Professional, l鈥檃plicaci贸 efectiva del qual continua estant suspesa en els llimbs (us en vam informar aqu铆: https://bit.ly/2VT1u2s; i aqu铆: https://bit.ly/3lBAD8z), sense que es doni compliment a aquest dret que assisteix a (i mereix) la nostra plantilla. D鈥檃ltra banda, i pel que fa a les despeses de consums dom猫stics vinculades amb el teletreball, m茅s enll脿 de les de connectivitat contemplades en l鈥檃cord de l鈥1 de desembre del 2020 (associades exclusivament al per铆ode de treball en remot obligatori associat al confinament), hem tornat a posar sobre la taula la necessitat que la Diba assumeixi les mateixes, m茅s tenint en compte que a partir de mitjans de gener de l鈥檃ny vinent el teletreball pr貌piament dit passar脿 a ser un element estructural dins les condicions de treball a la corporaci贸. Es tracta d鈥檜n tema que no est脿 en absolut resolt, i sobre el qual continuarem insistint en properes sessions de la MGNmc.

La segona q眉esti贸 que volem destacar de la reuni贸 del dia 25 t茅 a veure amb les 54 places de 鈥淐onsolidaci贸 de l鈥檕cupaci贸 temporal鈥 del PAMO 2017 (https://bit.ly/3dUY87B) que eren les 煤niques d鈥檃quell PAMO que no s鈥檋avien fet decaure i que continuaven amb convocat貌ries 鈥渧ives鈥, que havien d鈥檈xecutar les proves durant el darrer trimestre d鈥檃quest any, 2021 (sobre tot aix貌, us en vam informar en el seu moment, aqu铆: https://bit.ly/3nYvNDz). Finalment, els RRHH de la Diputaci贸 s鈥檋an comprom猫s a reconduir aquestes places als processos d鈥檈stabilitzaci贸 que es derivin de la nova regulaci贸 que es troba en curs de tramitaci贸 al Congr茅s, per tant, a deixar sense efecte les convocat貌ries i donar-les per caducades. Considerem que aix貌 茅s una bona not铆cia per a les interines en ab煤s de temporalitat que ocupen aquestes places a les quals, tanmateix, mai no s鈥檋auria d鈥檋aver sotm猫s a l鈥檃ngoixa que els ha suposat durant tots aquests mesos saber que l鈥檈xecuci贸 d鈥檃questes convocat貌ries continuava en marxa.

En relaci贸 a aquesta q眉esti贸, i m茅s en general a la dels futurs PAMO, no podem deixar sense comentar el que han dit al respecte els dos sindicats majoritaris a la Diba, CCOO i UGT, en els seus comunicats del 26 de novembre, amb afirmacions com ara 鈥渧alorem molt positivament aquest pas i tots aquells que es produeixin per estabilitzar el nombre elevat d鈥檈fectius que formen part del personal inter铆 [de] la Corporaci贸 que han prestat durant anys, i segueixen prestant, serveis amb una gran professionalitat鈥 (UGT), o 鈥渉em defensat, com hem vingut fent a totes les reunions a on s鈥檋a tractat aquest tema, que la DIBA havia d鈥檃nar a m脿xims en tot all貌 que la llei permeti鈥 (CCOO).

Volem deixar clar que si a dia d鈥檃vui ens trobem, en relaci贸 als continguts del projecte de llei de l’鈥滻cetazo鈥, en un escenari diferent al del Reial Decret-llei original aprovat al juliol, 茅s 煤nicament i exclusivament gr脿cies a la lluita del personal inter铆 organitzat de les diferents administracions i dels sindicats alternatius i combatius que els hi donem suport. Ni UGT ni CCOO no han mogut un sol dit per a millorar aquests 鈥渕脿xims que la llei permeti鈥, sin贸 m茅s aviat al contrari. La seva opci贸 (no de m脿xims, sin贸 de m铆nims) en relaci贸 a l鈥檈stabilitzaci贸 del personal inter铆 en ab煤s de temporalitat ja la van deixar ben clara amb el vergony贸s 鈥淎cuerdazo鈥 que van subscriure amb el Ministeri encap莽alat aleshores pel sr. Iceta (aqu铆: https://bit.ly/315fYSI; i aqu铆: https://bit.ly/3D2bw4y), i amb el seu posicionament en relaci贸 a la vaga del sector p煤blic catal脿 del 28 d鈥檕ctubre, o amb la recent sent猫ncia de fixesa obtinguda en seu contenciosa per un inter铆 abusat de la Diputaci贸 (aqu铆: https://bit.ly/3lfR36j; i aqu铆: https://bit.ly/3xvf8uF; dos comunicats, per cert, que van fer circular per la xarxa per貌 no es van atrevir a enviar per correu massiu a la plantilla de la Diba).

Tots els aven莽os aconseguits fins ara han estat fruit de la lluita, i no precisament de la de CCOO i UGT, els 鈥渕脿xims鈥 dels quals consistien en enviar a totes les interines i interins en ab煤s de temporalitat de la Diba i de totes les administracions a la trinxadora a fer concursos-oposici贸 de torn lliure i resoluci贸 incerta. I, tanmateix, com hem estat explicant per activa i per passiva, les modificacions contemplades fins ara al projecte de llei, i que es volen sotmetre a votaci贸 al Congr茅s dels Diputats el 2 de desembre, CONTINUEN ESSENT INSUFICIENTS, NO RESOLEN SATISFACT脪RIAMENT LA PROBLEM脌TICA I NO DONEN COMPLIMENT A LA JURISPRUD脠NCIA EUROPEA. 脡s per aix貌 que cridem, un cop m茅s, com hem estat fent aquests darrers dies, a SECUNDAR LA NOVA JORNADA DE VAGA DEL SECTOR P脷BLIC CATAL脌 CONVOCADA PER DEM脌, 30 DE NOVEMBRE. CCOO i UGT poden quedar-se asseguts al sof脿 esperant que els 鈥渕脿xims鈥 que mai no han volgut i en els quals mai no han cregut els caiguin del cel, nosaltres pressionarem fins l鈥櫭簂tim moment mobilitzant-nos als carrers per una soluci贸 justa i digna.

PER L鈥橢STABILITZACI脫 LABORAL DEL PERSONAL PRECARI EN AB脷S DE TEMPORALITAT DE TOTES LES ADMINISTRACIONS!

CONTRA L鈥橧CETAZO, EL 30-N TOTHOM A LA VAGA!

Salut!

Secci贸 Sindical de la CGT a la Diputaci贸 de Barcelona

29 de novembre del 2021

鈥-

Comunicat en PDF, per a descarregar: Clicant aqu铆.
Autor font: Cgtdiba.wordpress.com