Octubre 3, 2021
Per Nord-Estl Libertari
416 vistes


Treballadors netejant les restes del 芦botellon禄 de dijous. | ANIOL RESCLOSA

Indignaci贸 pels botellons a la Devesa 

La Plataforma C铆vica Salvem la Devesa-Amics de la Devesa va mostrar-se ahir indignada pels botellons setmanals dels dijous i l’agressi贸 hom貌foba 

Salvem la Devesa reclama mesures per evitar m茅s agressions i incivisme 

La plataforma insta l’Ajuntament de Girona i els Mossos a treballar de forma 芦urgent禄 perqu猫 no es repeteixin actes violents com l’agressi贸 hom貌foba, la brut铆cia i les pintades despr茅s dels 煤ltims botellons a la Devesa, que es tracta d’un parc declarat B茅 Cultural d’Inter猫s Nacional 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona/Salt (Giron猫s, comtat de Girona) 03/10/2021.- Llegim al diari El Punt Avui que la Plataforma Salvem la Devesa-Amics de la Devesa va mostrar-se ahir indignada pels efectes dels dos botellons en set dies al parc de la Devesa. Segons un comunicat, l’entitat considera que “els actes de viol猫ncia i incivisme ocorreguts recentment s贸n inacceptables“. 

La Plataforma C铆vica Salvem la Devesa-Amics de la Devesa lamenta l’agressi贸 hom貌foba d’un jove de 20 anys dijous a la nit –l’agressor ja va ser detingut– i es queixa dels efectes de les macro festes al parc 鈥1.500 persones dijous i unes 3.000 el 23 de setembre.  

La plataforma lamenta “que h脿gim de conviure amb pintades i destrosses en edificis emblem脿tics com ara la Casa del Rellotge, bancs i mobiliari“. 

Salvem la Devesa reclama mesures per evitar m茅s agressions i incivisme 

Llegim al Diari de Girona que la Plataforma C铆vica Salvem la Devesa ha instat l’Ajuntament de Girona i els Mossos d’Esquadra a prendre mesures urgents perqu猫 els 芦actes violents i inc铆vics禄 que s’han produ茂t en els botellons de les dues 煤ltimes setmanes al parc de la Devesa no es tornin a repetir. 

En un comunicat, la plataforma reclama que el cos de seguretat i el Consistori treballin de forma 芦urgent禄 perqu猫 no es tornin a produir fets com l’agressi贸 hom貌foba ocorreguda la matinada de divendres i tampoc actes d’incivisme. Tamb茅 estenen aquesta petici贸 a tota la ciutadania i demanen als Mossos que, en cas de produir-se nous actes d’aquestes caracter铆stiques, s’identifiquin i denunci茂n els seus autors. 

En el cas de l’agressi贸 hom貌foba, els Mossos d’Esquadra van detenir aquest divendres mateix el presumpte autor dels fets. Es tractava d’un individu de 23 anys, de nacionalitat espanyola i ve铆 de Salt (Giron猫s, comtat de Girona) que compta amb molts antecedents, com a presumpte autor d’un delicte d’odi en l’脿mbit LGTBI i un delicte lleu de lesions. 

Aquesta agressi贸 va tenir lloc a la pla莽a de les Botxes de la Devesa, quan el detingut va preguntar a la v铆ctima, un noi de 20 anys per la seva condici贸 sexual. Seguidament, i sense motiu aparent, li va propinar cops de puny i puntades de peu. Finalment, la v铆ctima es va poder desfer del seu agressor i va marxar fins a l’Avinguda Ramon Folch, on es va trobar els Mossos i es va activar r脿pidament el SEM. El jove va ser traslladat a l’HospitalTrueta de Girona amb lesions de car脿cter lleu. La investigaci贸 continua oberta i els Mossos no descarta m茅s detencions, ja que l’agressor no anava sol en el moment dels fets. 

Des de Salvem la Devesa es condemna 芦rotundament禄 aquesta agressi贸 hom貌foba, manifesten la seva indignaci贸 i se solidaritzen amb la v铆ctima.  

Els botellons a la Devesa porten celebrant-s’hi un parell de setmanes i s’han convertit en una nova forma de celebrar la nit dels dijous, la coneguda com a 芦nit universit脿ria禄 a la ciutat. Han aplegat milers de joves i el seu pas per l’espai ha generat moltes queixes. 

Brut铆cia i bretolades al parc 

De fet, Salvem la Devesa manifesta 芦la seva indignaci贸, enuig i queixa a causa de la brut铆cia i bretolades禄 que generen aquests botellons, que deixen el parc amb destrosses i moltes deixalles. Lamenten que hagin de 芦conviure amb pintades i destrosses en edificis emblem脿tics禄 del parc com la Casa del Rellotge, bancs, arbres i mobiliari. Finalment, consideren que es un 芦comportament inc铆vic intolerable禄 que es malmeti un parc declarat B茅 Cultural d’Inter猫s Nacional. 

Cr铆tiques del PSC i Guanyem 

El grup del PSC de Girona va demanar responsabilitats al govern municipal per la repetici贸 del botellon a la Devesa i per les seves conseq眉猫ncies. Considera que l’equip liderat per l’alcaldessa Marta Madrenas 芦s’ho ha de prendre m茅s seriosament禄. La regidora del PSC Bea Esporr铆n va criticar el divndres que 芦no pot ser que una setmana despr茅s de treure-li import脿ncia ens trobem amb un nou botellon amb les mateixes conseq眉猫ncies. Si ja el primer botellon no s’hauria d’haver consentit, el de la nit passada 茅s un fet doblement greu, perqu猫 de cap de les maneres es pot dir que havent-s’hi fet en dijous a la nit pugui haver agafat desprevinguts als responsables municipals禄. 

Guanyem Girona 

El grup municipal Guanyem Girona tamb茅 va carregar contra l’actitud del govern municipal giron铆 davant els botellons que es repeteixen a la Devesa. 芦Si l’Ajuntament sap que s’hi organitzen festes, hauria d’exercir-hi un m铆nim control i l’endem脿 a primera hora assegurar-ne la neteja禄, va piular ahir el principal grup de l’oposici贸 municipal al seu compte de Twitter

Un parc protegit 

Qui ha vist directament l’impacte d’aquests actes a la Devesa, han estat els ve茂ns i ve茂nes. 芦Ens sembla molt malament禄, afirma el president de l’Associaci贸 de Ve茂ns Devesa-G眉ell, Salvador Guardiola. Lamenten especialment 芦la brut铆cia, les pintades, i la falta de control禄 que es van produir al parc. 

Justament, la Devesa 茅s un b茅 protegit catalogat com a B茅 Cultural d’Inter猫s Nacional. 芦Lamentem totes aquestes pintades i tot el que s’ha fet malb茅禄, diu Guardiola, que recorda que 芦tot s贸n elements catalogats i patrimonials禄, des del Rellotge fins als propis pl脿tans. 芦No s茅 si la gent 茅s prou conscient d’all脿 on som禄, expressa el president. 

Des de l’Associaci贸 de Ve茂ns demanen a l’Ajuntament de Girona que hi posi alguna soluci贸: 芦Entenem que 茅s dif铆cil resoldre-ho, per貌 alguna mesura s’ha de prendre禄, raona Guardiola, per貌 lamenten que 芦poc m茅s podem fer禄. 

脥ndex avui de risc de rebrot de covid-19: Girona 127.99 (Alt) Casos diagnosticats amb PCR i test d’ant铆gens els 煤ltims 7 dies: 58 Casos diagnosticats amb PCR i test d’ant铆gens els 煤ltims 14 dies: 100 Incid猫ncia acumulada de diagnosticats els 煤ltims 14 dies per cada 100.000 habitants: 89.35 Taxa de reproducci贸 de l’epid猫mia ponderada setmanalment (rho7): 1.43 (l’epid猫mia creix si 茅s superior a 1). Salt 164.83 (Alt) Casos diagnosticats amb PCR i test d’ant铆gens els 煤ltims 7 dies: 23 Casos diagnosticats amb PCR i test d’ant铆gens els 煤ltims 14 dies: 37 Incid猫ncia acumulada de diagnosticats els 煤ltims 14 dies per cada 100.000 habitants: 108.41 Taxa de reproducci贸 de l’epid猫mia ponderada setmanalment (rho7): 1.52 (l’epid猫mia creix si 茅s superior a 1). Sarri脿 de Ter 8.29 (Molt baix) Casos diagnosticats amb PCR i test d’ant铆gens els 煤ltims 7 dies: 0 Casos diagnosticats amb PCR i test d’ant铆gens els 煤ltims 14 dies: 4 Incid猫ncia acumulada de diagnosticats els 煤ltims 14 dies per cada 100.000 habitants: 58.03 Taxa de reproducci贸 de l’epid猫mia ponderada setmanalment (rho7): 0.14 (l’epid猫mia creix si 茅s superior a 1). 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com