Setembre 26, 2021
Per Nord-Estl Libertari
364 vistes


Indignaci贸 de la Plataforma Salvem la Devesa a causa dels botellons a la Devesa de Girona 

La nit de dijous a divendres s’hi van concentrar m茅s de 3.000 joves en temps de covid-19 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Giron猫s, comtat de Girona) 26/09/2021.- Llegim al diari El Punt Avui que els botellons tamb茅 afecten la ciutat de Girona i la brut铆cia que queda l’endem脿 d’aquestes concentracions 茅s qualificat “d’indignant i vergony贸s” per la Plataforma Salvem la Devesa.  

El passeig de la Copa 茅s un dels punts on hi ha les concentracions m茅s importants i la nit de dijous a divendres, segons informa l’Ag猫ncia Catalana de Not铆cies, s’hi van reunir m茅s de 3.000 joves des de quarts d’una de la matinada fins a quarts de sis del mat铆. 

El regidor de Seguretat de l’Ajuntament de Girona, Eduard Berloso, admet la import脿ncia de la concentraci贸 i explica que en aquest cas, com en altres que s’han detectat al castell de Montju茂c, a la zona del camp de futbol de Can Gibert o a la pla莽a dels Jurats, s’hi desplacen efectius de la Policia Municipal i els Mossos d’Esquadra per vigilar que no hi hagi baralles i que la situaci贸 no es descontroli. “Si s贸n zones allunyades dels habitatges i on no es malmet mobiliari urb脿, no s’interv茅 per no empitjorar la situaci贸, perqu猫 s贸n concentracions dif铆cils de prevenir i de controlar“. 

Joan Vila, president de la Plataforma Salvem la Devesa, coincideix amb el regidor sobre el fet que no 茅s un fenomen propi de la ciutat de Girona i que 茅s dif铆cil de controlar, per貌 discrepa sobre els danys produ茂ts: “Les pintades als arbres i als bancs i l’incivisme s贸n vergonyosos a pertot, per貌 tenen un agreujant aqu铆 perqu猫 afecten un element patrimonial reconegut i protegit. Entenem que 茅s complicat; per貌, quan es repeteix, alguna mesura s’ha de prendre per evitar que la bola de neu no es faci m茅s grossa” diu Vila. 

脥ndex avui de risc de rebrot de covid-19: Girona 77.5 (Mitj脿) asos diagnosticats amb PCR i test d’ant铆gens els 煤ltims 7 dies: 48 Casos diagnosticats amb PCR i test d’ant铆gens els 煤ltims 14 dies: 127 Incid猫ncia acumulada de diagnosticats els 煤ltims 14 dies per cada 100.000 habitants: 109.96 Taxa de reproducci贸 de l’epid猫mia ponderada setmanalment (rho7): 0.7 (l’epid猫mia creix si 茅s superior a 1). 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com