Setembre 26, 2021
Per Nord-Estl Libertari
1,015 vistes

Indignació de la Plataforma Salvem la Devesa a causa dels botellons a la Devesa de Girona 

La nit de dijous a divendres s’hi van concentrar més de 3.000 joves en temps de covid-19 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 26/09/2021.- Llegim al diari El Punt Avui que els botellons també afecten la ciutat de Girona i la brutícia que queda l’endemà d’aquestes concentracions és qualificat “d’indignant i vergonyós” per la Plataforma Salvem la Devesa.  

El passeig de la Copa és un dels punts on hi ha les concentracions més importants i la nit de dijous a divendres, segons informa l’Agència Catalana de Notícies, s’hi van reunir més de 3.000 joves des de quarts d’una de la matinada fins a quarts de sis del matí. 

El regidor de Seguretat de l’Ajuntament de Girona, Eduard Berloso, admet la importància de la concentració i explica que en aquest cas, com en altres que s’han detectat al castell de Montjuïc, a la zona del camp de futbol de Can Gibert o a la plaça dels Jurats, s’hi desplacen efectius de la Policia Municipal i els Mossos d’Esquadra per vigilar que no hi hagi baralles i que la situació no es descontroli. “Si són zones allunyades dels habitatges i on no es malmet mobiliari urbà, no s’intervé per no empitjorar la situació, perquè són concentracions difícils de prevenir i de controlar“. 

Joan Vila, president de la Plataforma Salvem la Devesa, coincideix amb el regidor sobre el fet que no és un fenomen propi de la ciutat de Girona i que és difícil de controlar, però discrepa sobre els danys produïts: “Les pintades als arbres i als bancs i l’incivisme són vergonyosos a pertot, però tenen un agreujant aquí perquè afecten un element patrimonial reconegut i protegit. Entenem que és complicat; però, quan es repeteix, alguna mesura s’ha de prendre per evitar que la bola de neu no es faci més grossa” diu Vila. 

Índex avui de risc de rebrot de covid-19: Girona 77.5 (Mitjà) asos diagnosticats amb PCR i test d’antígens els últims 7 dies: 48 Casos diagnosticats amb PCR i test d’antígens els últims 14 dies: 127 Incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants: 109.96 Taxa de reproducció de l’epidèmia ponderada setmanalment (rho7): 0.7 (l’epidèmia creix si és superior a 1). 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com