Gener 29, 2023
Per Nord-Estl Libertari
1,818 vistes

Homenatge a Pep Musté i Teresa Putellas a Vic 

Aquest diumenge han estat homenatjats a Vic, en un acte al migdia, a la plaça Major, i amb un dinar popular 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Vic (Plana de Vic, Osona, comtat d’Osona) 29/01/2023.- Llegim a Llibertat.Cat que Pep Musté i Teresa Putellas seran objecte d’un homenatge nacional aquest diumenge 29 de gener a Vic, a la plaça Major, lloc durant anys han desenvolupat la parada de mercat de productes agrícoles. 

Musté va ser detingut l’estiu de 1992 acusat de dirigir Terra Lliure, en la ràtzia coneguda com Operació Garzón, i va ser víctima de les condemnes judicials més altes en la repressió del moviment independentista català, condemnat a 140 anys de presó. Camioner i pagès, va formar part dels CSPC i va militar a Independentistes del Països Catalans (IPC) i l’MDT durant els anys 80. I més recentment ha estat dinamitzador de la CUP a la comarca d’Osona, i impulsor de nombroses activitats socials, polítiques i populars, entre les quals el Casal Manuel Viusà de Vic. 

Teresa Putellas, també pagesa i multiactivista, ha estat la parella inseparable de Musté en dècades d’activisme a la comarca i arreu dels Països Catalans. Destaca la seva implicació sindical primerenca a la comarca, així com el seu paper en la lluita ecologista durant els anys 80 i 90. 

Ara, un cop jubilats i que en Pep Musté hagi patit unes dificultats de salut, rebran un reconeixement per part del moviment independentista i del conjunt dels moviments populars tant de la comarca com del país. 

Organitza: Amics i companyes d’en Pep i la Teresa
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com