Setembre 7, 2021
Per Direta
204 vistes


Els humans i la seua relació amb el medi. Tema de permanent actualitat i gairebé mai en sentit positiu. En Latituds de l’enyor, Shubhangi Swarup hi aprofundeix transportant-nos sobretot per l’Índia –el seu país natal– mitjançant diverses històries entrellaçades, encara que prou independents entre elles.

Tot i això, podem dir que l’autèntica protagonista de la novel·la és la natura, omnipresent al llarg del llibre. Un al·legat a favor seu amb les descripcions completes que tenen lloc dels seus paisatges i manifestacions.

L’altre tret distintiu que se’ns presenta és la particularitat dels personatges que hi apareixen i el toc personal que aporta cadascun d’ells. Destaca la parella d’enamorats que ocupen bona part del relat i la contradicció que transmeten, amb l’esperit científic de l’home i el misticisme que desprén la dona.

Al remat, ens trobem davant d’una obra que ens brinda l’oportunitat de traslladar-nos a indrets poc coneguts i de conéixer històries i realitats que, si bé es troben llunyanes en la distància, mostren característiques no tan diferents del nostre dia a dia.

Guardonada amb el Premi Sushila Devi a la millor ficció escrita per una dona i el premi Tata Literature Live!, el més prestigiós de l’Índia, ara ens arriba en la nostra llengua de la mà de Sembra Llibres.

LLIBRE

‘Latituds de l’enyor’
Shubhangi Swarup
Traducció d’Elisabet Ràfols Sagués
Sembra Llibres
313 pàgines
Autor font: Directa.cat