Octubre 30, 2021
Per Nord-Estl Libertari
203 vistes

El ple municipal de Ripoll s’oposa a la celebració d’un referèndum pels JJOO d’hivern 2030 que proposa Alternativa per Ripoll-CUP 

Els grups municipals de Junts i del PSC van negar-s’hi  

Un regidor cupaire i militant d’Arran retreu a Aragonès que la Generalitat els organitzi  

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Ripoll (Ripollès, comtat d’Osona) 30/10/2021.- Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies, la proposta d’Alternativa per Ripoll-CUP de donar suport a un referèndum popular per posicionar-s’hi a favor o en contra dels Jocs Olímpics d’hivern 2030, va topar amb l’oposició de la majoria de regidors del Consistori ripollès en el ple de dimarts passat.  

Les dues regidores d’Alternativa per Ripoll-CUP van secundar la seva pròpia proposta, mentre que ERC i la regidora no adscrita Sílvia Orriols van abstenir-se, i Junts i PSC van negar-s’hi. 

La regidora cupaire Rebeca Galavís va posar sobre la taula que en l’escenari d’emergència climàtica és «un disbarat» fer aquesta proposta, que per altra banda «perpetua el model socioeconòmic basat en el monocultiu turístic» que beneficia a poca gent que en molts casos ni tan sols viu al territori. A més va afirmar que l’únic argument que s’ofereix a favor dels Jocs és en realitat «un xantatge», que no va sorgir del Pirineu sinó del despatx de l’exalcalde barceloní del PSC Jordi Hereu, i que les feines a les quals cal aspirar la gent de la comarca han d’anar més enllà a «fer llits i servir gintònics» que reportaríen els Jocs. 

El portaveu d’ERC Roger Bosch va qualificar el posicionament cupaire com a «incoherent». El regidor de l’equip de govern de l’Ajuntament Joaquim Colomer va assenyalar el discurs de la moció com a «demagògica», va denunciar que Alternativa per Ripoll-CUP «demostra un desconeixement molt gran del territori» i els va tornar a definir com a «els senyors del no». El regidor del PSC Enric Pérez també va apuntar que és un projecte atractiu que aposta pel turisme esportiu, on tot el territori hi està d’acord, i que pot suposar una millora de les comunicacions i la connectivitat del Ripollès. 

Fa dues setmanes, la comissió bilateral entre el Govern i el Conselh d’Aran va coincidir que cal articular un procés deliberatiu al territori sobre la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern. La consellera de Presidència, Laura Vilagrà, va assegurar que durant els pròxims mesos es farà un treball molt intens per explicar quina és la proposta i va concretar que la consulta popular tindrà lloc el segon semestre del 2022. 

La Síndica d’Aran, Maria Vergés, va afegir que es tracta d’un projecte amb un «consens polític» i que la seva voluntat és tirar-lo endavant. Aquest, però, haurà de comptar amb l’aprovació dels territoris on s’han de desenvolupar. 

Un regidor cupaire i militant d’Arran retreu a Aragonès que la Generalitat els organitzi  

El regidor de la CUP a la Seu d’Urgell i militant d’Arran Bernat Lavaquiol durant un acte del president de la Generalitat, Pere Aragonès, en la 32a Trobada Empresarial al Pirineu li va retreure el fet de  l’organització de les olimpíades d’hivern i va dir-li “no als Jocs“. “Pere Aragonès, tu que et fas dir ecologista, ens vols ficar uns Jocs Olímpics (JJOO) d’Hivern en un moment d’emergència climàtica“. Afegint Lavaquiol que “els informes de la Generalitat diuen que en 20 anys no hi haurà neu” i que, per tant, “no serà viable“. 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com