Gener 17, 2023
Per Nord-Estl Libertari
200 vistes

Necrològica d'Heraclio Riaza Albertí publicada en el periòdic parisenc "Le Combat Syndicaliste" del 2 de juliol de 1981

Necrològica d’Heraclio Riaza Albertí publicada en el periòdic parisenc Le Combat Syndicaliste del 2 de juliol de 1981

 

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 17 de gener de 1908 neix a Calonge (Gavarres marítimes, Baix Empordà) l’anarcosindicalista Heraclio Ciro Decio Riaza Albertí 

Militant de la CNT-AIT, en el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l’exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i patí els camps de concentració, establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier 

Heraclio Riaza Albertí: El 17 de gener de 1908 neix a Calonge (Gavarres marítimes, Baix Empordà) l’anarcosindicalista Heraclio Ciro Decio Riaza Albertí. El seu pare es deia Juan Riaza Hernández, fuster, i la seva mare, Enriqueta Albertí Margarit.  

Militant de la Confederació Nacional del Treball (CNT-AIT), en el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l’exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i patí els camps de concentració, establerts pel Govern francès presidit pel primer ministre Édouard Daladier. 

Heraclio Riaza Albertí va morir el 13 de maig de 1981 a l’Hospital de Montalban (Tarn e Garona, La Guiena, Occitània) arran d’una operació de pròstata i fou incinerat al cementiri de Còrnabarriu (Alta Garona, Occitània). 
Autor font: Nordestllibertari.blogspot.com